Квашені помідори стануть смачною і апетитною закускою до м’ясних страв і різних гарнірів. Це дуже цікавий делікатес, а тому його можна подавати і на святковий стіл. Здивуйте своїх гостей оригінальним частуванням!


Інгредієнти: на 15 л.

  • Помідори зелені – 8 кг
  • Часник – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий – 10 шт.
  • Кріп – 6 гілок
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Вода – 5 л.
  • Сіль – 1 склянка
  • Листя чорної смородини – 10 шт.
  • Листя хрону – 10 шт.

Процес приготування:

Рецепт квашені зелені помідори з часником і зеленню гранично простий! Помідори, перець і зелень промиваємо водою і даємо їм підсохнути.

Цибулю очищаємо і ріжемо цибулини півкільцями.

Часник чистимо і ділимо на зубчики.

Перець розрізаємо на половинки і вичищаємо з них насіння. Перці розрізаємо на невеликі смужки.

Тепер викладаємо всі продукти у великий чан або відро. Складати будемо шарами, чергуючи шар з прянощів, цибулі, перцю, часнику, зелені і шар помідорів.

кип’ятимо Воду, розчиняємо в ній цукор і сіль і залишаємо повністю охолонути. Заливаємо цією водою помідори. На них укладаємо прес і ставимо в прохолодне місце кваситься на 10 днів.

Приємного апетиту!

Бочкові помідори Зелені помідори з часником Квашені помідори Малосольні помідори з часником в каструлі Солоні помідори в каструлі