Коржі кыстыбый, приготовані на кефірі, виходять особливо смачними та поживними. Пишні, ароматні, з смачною начинкою вони стають ще апетитніше! Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 5 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування кыстыбая на кефірі. Для початку почистимо картоплю і оправим його варитися в підсоленій воді близько години, до повної готовності. Її можна перевірити виделкою, картопля повинен бути м’яким.

Для тіста змішуємо борошно, кефір, соду і сіль. Всі інгредієнти добре розмішуємо. І вимішуємо руками пластичне тісто приблизно 5 хв

Потім тісто ділимо на шматочки однакового розміру і розкачуємо кожен коржик. Щоб коржик вийшла рівною і круглою, можна вирізати форму з допомогою тарілки або кришки.

Тепер розігріваємо сковороду і добре промазуємо її вершковим маслом. Обсмажуємо кожну корж кілька хвилин з обох сторін.

Готовий товчемо картоплю, додаємо молоко і 20 гр. вершкового масла і все добре перетираємо в однорідне пюре.

Беремо одну корж, змащуємо її розтопленим вершковим маслом. Візуально ділимо корж на половину і на одну частину пюре кладемо рівним шаром, а другий накриваємо.

Приємного апетиту!

Кыстыбый