Кыстыбый – апетитна коржик зі смачною начинкою, яка прийшла до нас з Кавказу. Якщо немає часу готувати домашні коржики, їх сміливо можна замінити круглим лавашем. Виходить дуже смачно і поживно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Житнє обдирне борошно – 1 склянка
- Вода – 0.5 склянки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Сир бринза – 100 гр.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати кыстыбый з лаваша з картоплею? Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо і відварюємо до готовності в підсоленій воді зразкове близько години.
Готову картоплю подрібнюємо товкачем або блендером.
Додаємо молоко і сіль. Все добре перемішуємо.
Вершкове масло розтоплюємо на невеликому вогні.
Тепер беремо один лаваш, змащуємо його вершковим маслом. На одну половину викладаємо начинку, а другий її накриваємо. Повторюємо з усіма шматочками лаваша.
Приємного аппетита!
Кыстыбый