Кыстыбый – апетитна коржик зі смачною начинкою, яка прийшла до нас з Кавказу. Якщо немає часу готувати домашні коржики, їх сміливо можна замінити круглим лавашем. Виходить дуже смачно і поживно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Житнє обдирне борошно – 1 склянка
  • Вода – 0.5 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Сир бринза – 100 гр.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати кыстыбый з лаваша з картоплею? Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо і відварюємо до готовності в підсоленій воді зразкове близько години.

Готову картоплю подрібнюємо товкачем або блендером.

Додаємо молоко і сіль. Все добре перемішуємо.

Вершкове масло розтоплюємо на невеликому вогні.

Тепер беремо один лаваш, змащуємо його вершковим маслом. На одну половину викладаємо начинку, а другий її накриваємо. Повторюємо з усіма шматочками лаваша.

Приємного аппетита!

Кыстыбый