Татарський національний кыстыбый з м’ясом – відмінний варіант для перекусу або «компактного» обіду. Ці прісні коржі з начинкою подобаються і дорослим, і дітям. В якості начинки найчастіше використовується картопляне пюре, причому чудово підходить і вчорашнє, що залишився незатребуваним. Щоб кыстыбый був більш ситним, пропонуємо додати до пюре м’ясо у вигляді фаршу, а також шматочки овочів. Такий варіант наповнення коржів буде більш соковитим і насиченим, ніж просто картоплю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне (для тіста) – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати кыстыбый з м’ясом просто! На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо в нього фарш. Розминаємо його лопаткою і обсмажуємо на середньому вогні три-чотири хвилини.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.

Моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці.

Висипаємо овочі до фаршу, перемішуємо і продовжуємо смажити п’ять-шість хвилин, поки цибуля не стане прозорим.

Помідори промиваємо, вирізаємо слід від плодоніжки. Нарізаємо томати невеликими шматочками і висипаємо їх у сковороду.

Додаємо сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо і тушкуємо все разом п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Картопля очищаємо, промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки і відварюємо до м’якості.

Потім зливаємо відвар і розминаємо картоплю в пюре. Додаємо у готове пюре обсмажений фарш з овочами, сіль по смаку, перемішуємо. Також можна додати улюблені прянощі.

Посуд з начинкою закриваємо кришкою і накриваємо рушником, щоб вона не охолола до моменту наповнення коржів.

Для замісу тіста у мисці змішуємо молоко, яйце, рослинне масло, борошно, цукровий пісок і сіль. Замішуємо Руками тісто. Маса виходить податливою, але пружною, добре зберігає форму і еластичною.

приготоване тісто Накриваємо рушником і залишаємо на п’ятнадцять-двадцять хвилин при кімнатній температурі.

Потім ділимо тісто на невеликі частини і розкачуємо кожну частину в тонкий коло. Розмір кола повинен відповідати розміру сковороди, щоб тісто можна було обсмажити рівно, без складок. При необхідності підсипаємо більше борошна, щоб тісто не липло під час роботи.

На сухій гарячій сковороді обсмажуємо підготовлені коржики з обох сторін при середньо-високій температурі плити.

Смажити потрібно по півтори-дві хвилини з кожного боку. На поверхні проступлять золотисті горбки і окремі рум’яні плями. Під час обсмажування далеко не відходимо, оскільки тісто може пригоріти, якщо вчасно його не перевернути.

Формуємо кыстыбый: на половинку обсмажені коржі кладемо приготовану начинку. Начинку другою половиною прикриваємо – вийшов начинений півколо.

Поверхня кыстыбый змащуємо розтопленим вершковим маслом. Подаємо коржі в гарячому вигляді.

Приємного аппетита!

Кыстыбый