Коржі кыстыбый з сиром – неймовірно апетитне блюдо з ніжною начинкою, яка просто тане в роті. Їх можна подавати до чаю, основної страви або взяти з собою в якості перекусу. Просте і корисне блюдо для всієї родини!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 175 мл
  • Борошно пшеничне – 2 – 3 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати кыстыбый з сиром? Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді близько 1 години. Готовність перевіряємо виделкою, картопля повинен бути м’яким.

Житнє і пшеничне борошно просіваємо через ситечко, додаємо воду і сіль, розмішуємо і формуємо тісто. Добре вимішуємо тісто руками, щоб воно вийшло еластичним.

Тепер ділимо тісто на кілька шматочків однакового розміру і розгортаємо їх колом. Кожну корж обсмажуємо на сковороді з обох сторін на вершковому маслі десь 2-3 хв

Бринзу подрібнюємо ножем або терткою.

Готову картоплю перетираємо товкачиком, додаємо молоко, бринзу, паприку і сіль. Все добре перемішуємо.

Тепер беремо корж, викладаємо на одну частину начинку, а другий накриваємо. Повторюємо так з усіма коржами.

Приємного аппетита!

Кыстыбый