Знаменитий ситний лагман зазвичай готують з додаванням м’яса, але цей інгредієнт можна також замінити фаршем. Блюдо вийде легшим за смаком і швидким у приготуванні, що ідеально підійде для великого сімейного обіду.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яловичий фарш – 500 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 2 шт.
- Редька чорна – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Локшина для лагмана – 500 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Зіра – за смаком
- Масло рослинне – 120 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати лагман з фаршем, підготуємо необхідні продукти. Фарш заздалегідь дістаємо з холодильника і даємо йому повністю розморозитися.
Овочі очищаємо від шкірки і промиваємо під водою.
Спочатку нарізаємо кубиками цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до напівпрозорого стану.
Такими ж кубиками подрібнюємо моркву і редьку.
Додаємо їх до цибулі і продовжуємо обжарку.
Наступним кроком викладаємо нарізані болгарські перці. Готуємо на середньому вогні ще 5 хвилин.
Кладемо томати та картопля. Тушкуємо ще стільки ж за часом. Стежимо, щоб продукти не пригоріли.
Відправляємо в загальну масу розморожений фарш.
За смаком додаємо сіль і зіру.
Обсмажуємо не менше 10 хвилин.
Вливаємо дві склянки окропу, додаємо лаврове листя і подрібнений часник. Готуємо під кришкою 5-7 хвилин.
Окремо відварюємо локшину для лагмана, розкладаємо її по тарілках і заливаємо заготівлею з фаршу і овочів. Блюдо готове до подачі!
Лагман з яловичини Лагман з яловичини в казані Лагман з яловичини з локшиною і картоплею Лагман з яловичини з покупної локшиною Лагман класичний