Знаменитий ситний лагман зазвичай готують з додаванням м’яса, але цей інгредієнт можна також замінити фаршем. Блюдо вийде легшим за смаком і швидким у приготуванні, що ідеально підійде для великого сімейного обіду.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яловичий фарш – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Редька чорна – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Локшина для лагмана – 500 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Масло рослинне – 120 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати лагман з фаршем, підготуємо необхідні продукти. Фарш заздалегідь дістаємо з холодильника і даємо йому повністю розморозитися.

Овочі очищаємо від шкірки і промиваємо під водою.

Спочатку нарізаємо кубиками цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до напівпрозорого стану.

Такими ж кубиками подрібнюємо моркву і редьку.

Додаємо їх до цибулі і продовжуємо обжарку.

Наступним кроком викладаємо нарізані болгарські перці. Готуємо на середньому вогні ще 5 хвилин.

Кладемо томати та картопля. Тушкуємо ще стільки ж за часом. Стежимо, щоб продукти не пригоріли.

Відправляємо в загальну масу розморожений фарш.

За смаком додаємо сіль і зіру.

Обсмажуємо не менше 10 хвилин.

Вливаємо дві склянки окропу, додаємо лаврове листя і подрібнений часник. Готуємо під кришкою 5-7 хвилин.

Окремо відварюємо локшину для лагмана, розкладаємо її по тарілках і заливаємо заготівлею з фаршу і овочів. Блюдо готове до подачі!

Лагман з яловичини Лагман з яловичини в казані Лагман з яловичини з локшиною і картоплею Лагман з яловичини з покупної локшиною Лагман класичний