Лагман з куркою і грибами – це густий ситний суп, який з успіхом може замінити і друге блюдо. Для його приготування використовується велика кількість овочів, м’ясо, локшина – багатоскладовий набір продуктів для досягнення насиченості смаку і повноцінної поживності. Господині люблять такий підхід, коли одне блюдо може замінити цілий обід, адже це означає, що менше часу доведеться поратись на кухні. У даному рецепті використовуємо куряче філе, печериці та заморожену овочеву суміш.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 400 гр.
  • Локшина рисова – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Заморожена суміш овочів – 200 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Шпинат – 1 пучок
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Бульйон – 2 л
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати лагман з куркою і грибами? Першим етапом готуємо овочеву базу для лагмана. Для цього у товстостінній каструлі розігріваємо вказану кількість вершкового масла і чотири столові ложки рослинної.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо і ріжемо ножем на дрібні кубики.

Висипаємо подрібнену цибулю в гаряче масло, додаємо дрібку солі і обсмажуємо його до напівпрозорості. Не забуваємо помішувати.

Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Висипаємо її до цибулі в каструлю, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості приблизно протягом п’яти хвилин.

Перець чилі промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями. Відправляємо кілька штук в каструлю до цибулі і моркви. Кількість кілець безпосередньо залежить від ступеня тієї гостроти, якої ви хочете досягти.

Слідом додаємо заморожену овочеву суміш без попереднього розморожування. Перемішуємо, тушкуємо протягом п’яти хвилин без кришки, не забуваючи помішувати. Після цього вливаємо бульйон – овочевий або курячий, за бажанням. Нагріваємо суп до кипіння.

Печериці промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими пластинками. Обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла в окремій сковороді до рум’янцю.

Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

На окремій сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому підготовлене філе протягом трьох-чотирьох хвилин. Після цього відразу знімаємо курку з плити, щоб не пересушити її.

Окремо відварюємо в підсоленій воді до готовності тонку локшину. Відкидаємо її після варіння на друшляк і даємо воді стекти

В каструлю з закипає супом опускаємо обсмажені шампіньйони, приготовані шматочки курки і відварену локшину.

Шпинат промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Відправляємо його в каструлю.

Присмачую лагман паприкою, чорний меленим перцем і сіллю за смаком. Як тільки блюдо закипить, варіння припиняємо і знімаємо каструлю з плити. Даємо готовому лагману настоятися п’ятнадцять – двадцять хвилин.

Розкладаємо лагман з порційним мисках. Посипаємо поверхню подрібненою зеленню і свіжомеленим чорним перцем.

Приємного апетиту!

Лагман Лагман з куркою Лагман з куркою та локшиною