Лангустини (аргентинські креветки або норвезькі омари) все частіше з’являються у нас на столі як корисний і морепродукти. Їх можна приготувати не тільки вдома, але і запекти на мангалі на природі. Для додання яскравості смаку лангустини заздалегідь маринують в будь-якому маринаді з обов’язковим додаванням кислих інгредієнтів. Щоб запечені лангустини не втратили соковитість, треба їх правильно розморозити, а видаляти панцир або залишити – залежить від вашого смаку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лангустини – 1 кг
- Часник – 2 зуб.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Лимон – 0.5 шт.
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт лангустінов на решітці на мангалі простий у приготуванні! Заморожені лангустини заздалегідь розморозьте в холодильнику, щоб від різкого перепаду температури м’ясо їх не стало жорстким. Розморожені лангустини добре промийте проточною водою. Потім невеликими ножицями надріжте панцир в області спинки. Видаляти ніжки і голову або залишити – вирішуйте самі.
Обережно руками видалити кишкову вену, що знаходиться під панциром, і тушку ще раз промийте.
Потім підготовлені лангустини укладіть в окремий посуд для маринування. Додайте подрібнені зубки часнику, сік половинки лимона, червоний перець і залийте соєвим соусом, перемішайте і залиште для маринування на 2 години.
Після закінчення часу маринування підготуйте мангал, щоб вугілля дали хороший жар, і мариновані лангустини викладіть на решітку.
Запікайте лангустини на мангалі по 2-3 хвилини на кожній стороні. Блюдо готове. Можете перекласти їх на блюдо і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Лангустини на мангалі