Ця барвиста і ароматна закуска ідеально підійде для вечірки в колі друзів. Запечені на мангалі лангустини, якщо правильно їх приготувати, виходять ароматними і сочними. Маринуємо ракоподібних в соєвому соусі з часником і панцир не знімаємо.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лангустини – 1 кг
  • Соєвий соус – 150 мл
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Часник 8 зуб.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Рецепт лангустінов з соєвим соусом на мангалі гранично простий! Заздалегідь розморозьте лангустини, краще на нижній полиці холодильника, потім їх промийте і обсушіть серветкою.

Для маринаду відміряйте вказане в рецепті кількість соєвого соусу, оливкової олії.

Часник очистіть від лушпиння і подрібніть на часничниці.

Соус, масло і подрібнений часник ложкою добре перемішайте.

Приготованим соєвим маринадом залийте лангустини, рукою акуратно перемішайте і залиште на 1 годину для маринування.

За цей час підготуйте мангал і грати. Мариновані лангустини викладіть на змащену маслом грати мангала і запікайте їх над гарячим вугіллям протягом 10-12 хвилин, періодично перевертаючи решітку і поки вони не втратять прозорість.

Лимони промийте і розріжте на половинки.

Запечені на мангалі лангустини перекладіть на велике блюдо, полийте лимонним соком і можете пригощати друзів.

Приємного апетиту!

Лангустини на мангалі