Лангустини на мангалі будуть смачним частуванням з морепродуктів для друзів на пікніку. Приготувати це блюдо просто і швидко, адже основний час витрачається тільки на маринування. Найчастіше запікають лангустини в панцирі, тоді вони не пересушується при готуванні і залишаються соковитими і м’якими. Маринуємо лангустінов в соєвому соусі з додаванням часнику і копченої паприки.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Лангустини – 10 шт.
- Часник – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 50 мл
- Суміш перців – за смаком
- Паприка – 3 гр.
Процес приготування:
Рецепт лангустінов в панцирі на мангалі простий у приготуванні! Заздалегідь розморозьте лангустини в природних умовах і промийте їх під проточною водою. Потім видалити у них голову і ніжки.
Невеликими ножицями зробіть надріз панцира до середини тулуба.
Потім акуратно видаліть смужку чорної тканини, що знаходиться під панциром.
Віддалені частини можете викинути, а лангустини ще раз обполосніть холодною водою.
Потім підготовлені лангустини помістіть в будь-який посуд. Посипте лангустини паприкою, сумішшю мелених перців, покладіть до них подрібнений часник і залийте соєвим соусом. Потім лангустини зі спеціями і соусом, перемішайте і залиште на 30-40 хвилин для маринування.
За цей час підготуйте мангал. Замариновані лангустини акуратно викладіть на решітку мангала і запікайте над гарячим вугіллям по 5-7 хвилин на кожній стороні. Якщо у вас лангустини просто заморожені (вони сірого кольору, на відміну від рожевих варено-морожених), то смажити їх треба за 10 хвилин на кожній стороні. Блюдо готове, можете пригощати друзів.
Смачного!