Лангустини на мангалі будуть смачним частуванням з морепродуктів для друзів на пікніку. Приготувати це блюдо просто і швидко, адже основний час витрачається тільки на маринування. Найчастіше запікають лангустини в панцирі, тоді вони не пересушується при готуванні і залишаються соковитими і м’якими. Маринуємо лангустінов в соєвому соусі з додаванням часнику і копченої паприки.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Лангустини – 10 шт.
  • Часник – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Суміш перців – за смаком
  • Паприка – 3 гр.

Процес приготування:

Рецепт лангустінов в панцирі на мангалі простий у приготуванні! Заздалегідь розморозьте лангустини в природних умовах і промийте їх під проточною водою. Потім видалити у них голову і ніжки.

Невеликими ножицями зробіть надріз панцира до середини тулуба.

Потім акуратно видаліть смужку чорної тканини, що знаходиться під панциром.

Віддалені частини можете викинути, а лангустини ще раз обполосніть холодною водою.

Потім підготовлені лангустини помістіть в будь-який посуд. Посипте лангустини паприкою, сумішшю мелених перців, покладіть до них подрібнений часник і залийте соєвим соусом. Потім лангустини зі спеціями і соусом, перемішайте і залиште на 30-40 хвилин для маринування.

За цей час підготуйте мангал. Замариновані лангустини акуратно викладіть на решітку мангала і запікайте над гарячим вугіллям по 5-7 хвилин на кожній стороні. Якщо у вас лангустини просто заморожені (вони сірого кольору, на відміну від рожевих варено-морожених), то смажити їх треба за 10 хвилин на кожній стороні. Блюдо готове, можете пригощати друзів.

Смачного!

Лангустини на мангалі