Не завжди можна дозволити собі приготувати цей смачний морепродукт, але для якогось особливого випадку лангустини, запечені з часником на мангалі, порадують смаком вас і ваших гостей. Запечені лангустини своїм смаком набагато перевершують креветки і солодощі схожі на краба або рака. Часниковий готуємо маринад з додаванням вершкового масла і лимонного соку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лангустини – 1 кг
  • Масло вершкове (розтоплене) – 100 мл
  • Часник 8 зуб.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування лангустінов з часником на мангалі смачний! Лангустини заздалегідь розморозьте природним і без різкого перепаду температури способом.

Потім видаліть у них голову і кишкову вену, надрізавши ножицями панцир, і промийте їх проточною водою. Серветкою приберіть зайву вологу.

Очистіть часник і подрібніть його на часничниці. Відіжміть сік одного лимона.

В окремій чашці розтопити в мікрохвильовці шматочок вершкового масла (його можна замінити такою ж кількістю рослинного). До масла додайте подрібнений часник, лимонний сік, сіль і чорний перець. Ці інгредієнти добре перемішайте.

Підготовлені лангустини перекладіть в глибокий посуд, залийте маринадом, перемішайте і залиште на 1 годину для маринування.

Поки лангустини маринуються, підготуйте мангал. Коли вугілля стануть білого кольору, можете приступати до смаження.

Викладіть мариновані лангустини на решітку мангалу та її надійно закрийте. Помістіть її на мангал не нижче 10 см над гарячим вугіллям, інакше можуть згоріти. Обсмажуйте з обох сторін по 3-5 хвилин.

Запечені з часником на мангалі лангустини можете подавати до столу.

Смачного!

Лангустини на мангалі