Ця барвиста і ароматна закуска ідеально підійде для вечірки в колі друзів. Запечені на мангалі лангустини, якщо правильно їх приготувати, виходять ароматними і сочними. Маринуємо ракоподібних в соєвому соусі з часником і панцир не знімаємо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лангустини – 1 кг
- Соєвий соус – 150 мл
- Масло оливкова – 100 мл
- Часник 8 зуб.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Рецепт лангустінов з соєвим соусом на мангалі гранично простий! Заздалегідь розморозьте лангустини, краще на нижній полиці холодильника, потім їх промийте і обсушіть серветкою.
Для маринаду відміряйте вказане в рецепті кількість соєвого соусу, оливкової олії.
Часник очистіть від лушпиння і подрібніть на часничниці.
Соус, масло і подрібнений часник ложкою добре перемішайте.
Приготованим соєвим маринадом залийте лангустини, рукою акуратно перемішайте і залиште на 1 годину для маринування.
За цей час підготуйте мангал і грати. Мариновані лангустини викладіть на змащену маслом грати мангала і запікайте їх над гарячим вугіллям протягом 10-12 хвилин, періодично перевертаючи решітку і поки вони не втратять прозорість.
Лимони промийте і розріжте на половинки.
Запечені на мангалі лангустини перекладіть на велике блюдо, полийте лимонним соком і можете пригощати друзів.
Приємного апетиту!
Лангустини на мангалі