Трубочки з лаваша з шинкою і сиром – це цікавий підхід у використанні лаваша для приготування різних страв. Він добре поєднується з багатьма продуктами, тому він користується популярністю серед багатьох господинь і дозволяє їм готувати різні смачні страви. Страва буде ситним, смачним і готується швидко.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш вірменський (тонкий) – 2 шт.
- Шинка – 300 гр.
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Зелень – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сметана – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування трубочок з лаваша з шинкою і сиром? Підготуйте всі необхідні продукти для приготування цієї страви.
Шинку подрібніть на крупну тертку.
Таким же чином натріть шматок твердого сиру.
Зелень промийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте.
Очищені зубки часнику наріжте ножем, натріть на тертці або подрібніть на часничниці.
Подрібнені шинку, сир, зелень і часник помістіть в окремий посуд і вбийте до них 1 або 2 яйця, тільки щоб начинка не вийшла рідкою.
Начинку посипте улюбленими спеціями.
Потім ложкою начинку добре перемішайте. Кількість шинки і сиру можете взяти більше, ніж в рецепті, буде поживніше і смачніше.
Листа лаваша розкладіть на столі і покласти один на інший, щоб було 2 шару.
Поверх лаваша рівномірно розкладіть приготовлену начинку, залишаючи вільними краю.
Акуратно поверніть лаваш в рулет.
Рулет виходить довгий.
Потім розріжте його на 2-3 шматочка, щоб вийшли трубочки. Хоча можна лаваш відразу нарізати на прямокутні шматочки і згорнути трубочками.
Деко для випічки застелити шматочком спеціального паперу, змастіть її маслом і трубочки викладіть на деко.
На кожну трубочку покладіть по столовій ложці сметани.
Потім сметану пензликом розподіліть по всій поверхні трубочок.
Запікайте трубочки з шинкою і сиром в духовці, розігрітій до 200°С протягом 15 хвилин, щоб лаваш підсмажився і сир розплавився. Готову страву можна подати до столу.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Трубочки з лаваша