Смачний рулет, який швидко і просто можна приготувати на будь-якій кухні. Лаваш вибираємо саме тонкий, червону рибу – слабкого чи сильного засолу, згідно з особистим уподобанням. Огірки потрібні свіжі, міцні, хрусткі. Зелень може бути будь-яка: кріп, зелена цибуля. У даному рецепті зупинилися на останньому. Плавлений сир повинен бути м’яким, щоб його зручно було розподіляти по лавашу. Якщо сир твердуватий, можна трохи прогріти його в мікрохвильовці і змішати з невеликою кількістю майонезу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Форель або Сьомга – 250 гр.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Огірки – 2 шт.
  • Сир плавлений – 120 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування рулету з лаваша з червоною рибою, плавленим сиром і огірком. Зелена цибуля промиваємо, обсушуємо і ріжемо ножем на дрібні поперечні шматочки. Листи лаваша розкладаємо на поверхні столу. Змащуємо кожен плавленим сиром, намагаючись робити рівномірний шар. Не забуваємо промащувати краю, щоб вони добре «склеювалися» при подальшому формуванні рулету. Посипаємо шар плавленого сиру подрібненою зеленою цибулею по всій площі.

Солону червону рибу нарізаємо тонкими поперечними скибочками. Розкладаємо їх з одного боку кожного аркуша, як показано на фото.

Огірки миємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з двох сторін. Ріжемо плоди поперечно-косими кружечками, товщиною не більше двох міліметрів. Укладаємо слайсы огірка внахлест на червону рибу вздовж кожного з листів лаваша.

Формуємо рулет. З того боку, де покладені шматочки червоної риби, починаємо згортати лаваш. Робимо це уздовж розкладеної начинки. Намагаємося максимально щільно притискати шари, щоб готовий рулет добре тримав форму. Формуємо таким чином два рулету. Розміщуємо їх в холодильник і даємо просочитися протягом години-двох. Потім розрізаємо закуску на поперечні шматки бажаної товщини і розкладаємо на сервірувальній тарілці. Готово!

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з огірком Рулет з лаваша з різними начинками Рулет з лаваша з червоною рибою