Смачну лазанью можна приготувати без молока, замінивши соус бешамель вашим улюбленим соусом або ж промазав листи лазаньї м’яким сиром. Виходить дуже соковита і апетитна закуска, яка порадує домочадців і здивує ваших гостей.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 800 гр.
- Томатний соус – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Листи лазаньї – 9 шт.
- Сир Рікотта – 1 шт.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
Процес приготування:
Готувати лазанью без молока легко! Яловичину промиваємо і подрібнюємо її в м’ясорубці.
Цибулину дрібно ріжемо кубиками.
Розігріваємо сковороду, змащену растительным олією і обсмажуємо цибулю 5-7 хв, потім додаємо фарш, спеції і сіль і все добре перемішуємо. Тримаємо на вогні стільки часу, щоб з яловичини випарувався сік.
Тепер додаємо томатний соус і залишаємо фарш гаситися ще на 15 хв.
Відварюємо листи лазаньї в киплячій воді протягом 10 хв.
Потім виймаємо їх і розкладаємо так, щоб вони не злиплися.
Беремо деко, змащуємо її рослинним маслом і злегка внахлест викладаємо 3 листи лазаньї, потім змащуємо їх м’яким сиром, викладаємо частину фаршу і посипаємо все тертим пармезаном; знову кладемо 3 листи лазаньї і повторюємо процес.
Верх лазаньї рясно посипаємо пармезаном.
Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо 35 хв.
Приємного апетиту!
Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья без соусу Бешамель м'ясна Лазанья