Апетитна і соковита лазанья з м’ясом – королева італійської кухні. Це ситне блюдо досить довго готується, однак такі витрати часу виправдовують себе повністю. Це блюдо буде чудово поєднуватися з червоним вином і підійде навіть для свята.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичий фарш – 600 гр.
  • Соус болоньєзе – 600 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Борошно пшеничне – 2,5 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 750 мл
  • Листи лазаньї – 10 шт.
  • Сир Пармезан – 0,5 кг

Процес приготування:

Як приготувати лазанью по-італійськи? У першу чергу потрібно приготувати соус бешамель для лазаньї. Для цього розтопити в сотейнику вершкове масло і поступово додайте в нього борошно, не перестаючи розмішувати його.

В загуслу однорідну суміш поступово влийте молоко, добре перемішайте і на помірному вогні тушкуйте соус до загусання. Не забудьте додати в бешамель трохи солі і мускатного горіха.

Розігрійте в сковороді оливкове масло і обсмажуйте яловичий фарш.

Коли фарш буде майже готовий, влийте в сковороду соус болоньєзе і добре перемішайте. Продовжуйте тушкувати м’ясо і додайте спеції із сіллю.

Увімкніть духовку на 180 градусів і почніть зібрати лазанью. Форму змастіть соусом бешамель.

Викладіть пасту на соус, додайте м’ясо і посипте сиром. Потім повторіть процес.

Верх лазанью рясно змастіть соусом бешамель. Соусу не шкодуйте, так як вся лазанья повинна добре просочитися і бути соковитою.

Верх лазаньї щільно покрийте сиром і відправте блюдо в духовку на сорок хвилин до готовності.

Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья італійська м'ясна Лазанья