Лазанья – блюдо, яке готується в духовці. Однак якщо такий будинку немає або якщо хочеться заощадити час, можна спробувати приготувати це смачне блюдо в мікрохвильовці. Смак, аромат і текстуру лазіння від цього ніяк не постраждає, і ви отримаєте улюблений обід без особливих витрат часу.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Листи лазаньї – 1 пакет
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Йогурт – 150 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 гр.
  • Вершки – 100 гр.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати лазанью в мікрохвильовці? Цибулю почистити, дрібно нарізати. Часник почистити, пропустити через прес. Фарш відправити в глибоку миску, перемішати його з цибулею і часником. Поставити фарш в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 5 хвилин.

Помідори обдати окропом і очистити від шкірки.

помідори Перетерти до рідкого стану.

помідорну масу Змішати з томатною пастою.

Сир натерти на крупній тертці.

Додати тертий сир до томатного соусу, перемішати.

Фарш дістати з мікрохвильовки і відправити в нього томатно-сирну масу. Все ретельно перемішати, знову відправити в мікрохвильову піч на 5 хвилин.

Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти на дно листи для лазаньї.

Фарш з томатним соусом дістати з мікрохвильовки, ще раз перемішати. Викласти половину фаршу на макарони рівним шаром.

Потім знову викладаємо макарони, половину фаршу. Змішати в окремому посуді молоко, вершки, натуральний йогурт і мускатний горіх за смаком. Залити отриманою сумішшю нашу лазанью.

Готувати лазанью в мікрохвильовці 25 хвилин. Потім дістати її, залишити на кілька хвилин для настоювання. Подавати лазанью порційно гарячої. Смакота!

Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья болоньєзе Лазанья з фаршем Лазанья італійська м'ясна Лазанья