Смачна італійська лазанья з куркою стане відмінним прикрасою святкового столу. Ситна з ніжним соусом бешамель і соковитою курочкою, вона швидко зникне з тарілкою. Готуйтеся отримувати компліменти від гостей!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 700 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Листи лазаньї – 250 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Петрушка – за смаком
  • Селера – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати лазанью з куркою? Цибулю чистимо і нарізаємо його невеликими кубиками.

Курку промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.

Тепер чистимо і ріжемо гриби.

Цибулю пасеруємо на рослинній олії, поки він не стане м’яким і золотистим.

Потім додаємо до нього курку і обсмажуємо шматочки протягом 5 хв.



Засипаємо в блюдо гриби. Додаємо спеції і сіль. Перемішуємо і даруємо ще 15 хв.

Петрушку дрібно нарізаємо ножем.

З помідор потрібно видалити шкірку, а потім розрізати їх на шматочки, щоб було простіше подрібнити їх блендером.



Подрібнюємо помідори ( якщо у вас немає блендера, просто натріть помідори на тертку). Засипаємо зелень петрушки і ще раз подрібнюємо.

Для приготування соусу потрібно розтопити вершкове масло на невеликому вогні.



Додаємо в масло борошно, перемішуємо і трохи обсмажуємо.

Тепер заливаємо молоко, додаємо спеції і сіль. Варимо соус до загусання, періодично помішуючи. Соус повинен нагадувати жирну сметану.

Тепер беремо форму для випічки і укладаємо шаром листи лазаньї ( якщо зазначено, що їх потрібно попередньо відварити, то відваріть протягом часу зазначеному на упаковці).

Зверху кладемо суміш з грибів та курки.

Заливаємо все приготованим соусом.

Робимо ще один шар з листів.

І знову кладемо грибну масу.

Поливаємо все соусом.

Робимо третій шар з листів.

Викладаємо суміш з помідорів і зелені. Ставимо лазанью в духову піч на 20 хв., температуру ставимо 180 гр.

подрібнюємо Сир з допомогою великої терки.

Коли час вийде, посипаємо лазанью сиром і відправляємо назад в духовку ще на 20 хв.

Приємного апетиту!

Лазанья з грибами Лазанья з куркою Лазанья з куркою і грибами м'ясна Лазанья