Обов’язково приготуйте п’ятничним ввечері після роботи лазанью з м’ясним фаршем і печерицями. З цим блюдом доведеться повозитися, однак ви здивуєтеся тому, наскільки це смачно. Для основи використовуємо готові покупні листи лазаньї.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листи лазаньї – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Печериці свіжі – 330 гр.
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Томатна паста – 140 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Базилік сушений – 3 щіпки
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Лавровий лист – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лазаньї з фаршем і грибами? Цибулю почистити. Оливкова олія розігріти в сковороді і обсмажити подрібнену цибулю до прозорості.
Печериці промити, нарізати. Посмажити подрібнені гриби в оливковій олії, потім перекласти до них пасеровану цибулю і подрібнений часник, обжаривать 5 хв.
Фарш підсмажити на оливковій олії.
Покласти у фарш, томатну пасту, сіль, перець і базилік, тушкувати 25 хв.
Змішати на одній сковорідці гриби з часником і цибулею, фарш, обсмажувати ще 5 хв
Для соусу в вершковому маслі обсмажити борошно.
Молоко нагріти, кинути туди лавровий лист, дати настоятися 15 хв. Видалити аркуш і перелити молоко в сковороду, перемішуючи. Після закипання вимкнути вогонь.
Листи лазаньї відварити в підсоленій воді. Викласти у форму для запікання, на дно пласти лазаньї, зверху покласти начинку з грибів з фаршем, полити все соусом. Прикрити ще шаром з пластів.
Додати ще шар начинки, посипати натертим сиром. Далі знову шар лазаньї. Чергувати в такому вигляді, поки не закінчиться начинка.
Поверх останнього шару лазаньї посипати натертий сир. Прибрати в нагріту до 190 градусів духовку на 45 хв
Порізати на шматочки готову лазанью і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Лазанья з грибами і сиром Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья з фаршем і грибами Лазанья італійська