Освоїти приготування знаменитого італійського блюда, лазаньї, дуже просто завдяки нашому докладному покрокового рецептом. Ви отримаєте оригінальне ситне листкове блюдо. Вона чимось нагадує запіканку, тільки продукти тут викладаються шарами, поливається соусом і посипаються сиром.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листи лазаньї – 60 – 70 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Сир Пармезан – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати лазанью в духовці з фаршем просто! Моркву очистіть, обмийте, натріть на тертці. З лука зніміть піну і наріжте півкільцями. Часник очистіть і пропустіть через прес. На розігріту сковорідку влийте трохи соняшникової олії, обсмажте цибулю, моркву і часник до золотистого кольору.

Додайте на сковорідку фарш, перемішайте, тушкуйте 7-9 хвилин. Порубаєте дрібно петрушку і покладіть на сковорідку.

Помідори помийте, дрібно поріжте, разом з томатною пастою додайте їх на сковорідку до м’ясної засмажки. Посоліть і поперчіть за смаком, тушкуйте вміст сковороди, поки не випарується волога.

В окремій ємності приготуйте соус. Розтопіть вершкове масло, додайте борошно, постійно помішуючи, обсмажте масу до злегка золотистого кольору. Поступово тонкою цівкою введіть молоко. Не припиняйте заважати, щоб не утворилося грудочок. Варіть соус до загусання.

Сир натріть на дрібній тертці.

Форму для запікання змастіть соняшниковою олією. Укладіть на дно форми листи лазаньї, полийте їх соусом, викладіть частину м’ясної начинки, посипте сиром і накрийте листами лазаньї. Повторіть цю процедуру ще раз. У вас повинно вийде три шари листів лазаньї і два з м’ясної начинки. Верхній шар лазаньї полийте соусом і посипте тертим сиром.


Накрийте форму фольгою, поставте її в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин. Готову лазанью трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лазанья італійська м'ясна Лазанья