Традиційне блюдо італійської кухні, лазанью, готують з різними начинками, які перекладаються тонкими листами тесту. У класичному варіанті використовують соус «Бешамель», але замінити його можна і звичайними вершками.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листи лазаньї – 8 – 9 шт.
  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 50 – 60 гр.
  • Помідори консервовані – 500 гр.
  • Сир Моцарелла – 200 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати лазанью з фаршем і вершками легко! Цибулю очистіть для лушпиння, дрібно наріжте. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці. Цибулю і моркву обсмажте на вершковому маслі.

Додайте на сковороду м’ясний фарш, перемішайте і продовжуйте гасити.

Через 5-7 хвилин додайте на сковорідку томати у власному соку, посоліть і приправте за смаком. Перемішайте і тушкуйте 10 хвилин.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом, на дно покладіть пару листів лазаньї, зверху частина м’ясної начинки, потім знову листи лазаньї, і так далі поки не закінчиться начинка і пласти тіста. Верхнім шаром повинні залишитися листи лазаньї. Залийте зверху вашу заготівлю вершками, укрийте форму фольгою і поставте її в розігріту до 200 градусів духову на 30 хвилин.

Через час дістаньте форму, зніміть фольгу і посипте лазанью тертим сиром, запікайте ще 10-15 хвилин. Готову лазанью розділіть на порції і запрошуйте родину до столу.

Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья болоньєзе Лазанья з фаршем в духовці класична м'ясна Лазанья