Традиційне блюдо італійської кухні, лазанью, готують з різними начинками, які перекладаються тонкими листами тесту. У класичному варіанті використовують соус «Бешамель», але замінити його можна і звичайними вершками.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листи лазаньї – 8 – 9 шт.
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 50 – 60 гр.
- Помідори консервовані – 500 гр.
- Сир Моцарелла – 200 гр.
- Вершки – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати лазанью з фаршем і вершками легко! Цибулю очистіть для лушпиння, дрібно наріжте. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці. Цибулю і моркву обсмажте на вершковому маслі.
Додайте на сковороду м’ясний фарш, перемішайте і продовжуйте гасити.
Через 5-7 хвилин додайте на сковорідку томати у власному соку, посоліть і приправте за смаком. Перемішайте і тушкуйте 10 хвилин.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом, на дно покладіть пару листів лазаньї, зверху частина м’ясної начинки, потім знову листи лазаньї, і так далі поки не закінчиться начинка і пласти тіста. Верхнім шаром повинні залишитися листи лазаньї. Залийте зверху вашу заготівлю вершками, укрийте форму фольгою і поставте її в розігріту до 200 градусів духову на 30 хвилин.
Через час дістаньте форму, зніміть фольгу і посипте лазанью тертим сиром, запікайте ще 10-15 хвилин. Готову лазанью розділіть на порції і запрошуйте родину до столу.
Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья болоньєзе Лазанья з фаршем в духовці класична м'ясна Лазанья