Лазанья з соусом бешамель – це варіант, який дозволить влаштувати для своєї другої половинки романтичну вечерю. З цим рецептом під силу впоратися навіть закоренілому холостяку. Все, що вам потрібно, щоб у цій справі не потерпіти фіаско, це запастися свіжими і якісними продуктами і чітко слідувати інструкції з приготування лазаньї з соусом «Бешамель».


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листи лазаньї – 0.5 пакетів
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Мускатний горіх – 15 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Червоне сухе вино – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати лазанью з соусом бешамель, шматочок вершкового масла відправляємо на сковорідку і чекаємо, поки воно не розтане.

До розтопленого вершкового масла підсипаємо борошно і підсмажуємо її, постійно помішуючи.

Підігрійте 250 мл молока.

Влийте молоко в сковорідку з борошном, не припиняючи помішувати вміст сковорідки.

Присмачую загальну масу мускатним горіхом.

Цибулю і моркву миємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо.

Подрібнені овочі відправляємо обсмажуватися на окрему сковорідку.

Через кілька хвилин до овочів додаємо фарш.

Потім туди ж відправляємо томатну пасту і червоне вино.

В загальну масу залишилося влити сто грамів води, склянку молока, додати сіль і перець. Чекаємо п’ятнадцять хвилин, поки фарш повністю не дійде до стану готовності.

необхідно натерти Сир на тертці.

Змащуємо деко олією, потім викладаємо пласти готового тіста для лазаньї.

Поверх тіста викладаємо начинку з фаршу.

Наступний крок- поливаємо фарш соус «Бешамель».

Далі формуємо шар з сиру.

Устеляємо все ще одним шаром тесту

Посипає тертим сиром.

Відправляємо нашу лазанью в духовку на півгодини і випікаємо при температурі 180 градусів.

класична Лазанья Лазанья Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем і соусом бешамель