Якщо вам подобається лазанья, то обов’язково сподобається лазанья з курячим філе. Тим більше багато хто вважають цю страву занадто через свинячого фаршу, але ми замість свинини або яловичини використовуємо і звичайну зовсім не жирну курячу грудку. А щоб було смачніше і соковитіше, додайте в начинку трохи обсмажених печериць.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Куряче філе – 700 гр.
  • Листи лазаньї – 10 – 12 шт.
  • Гриби – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для соусу: –
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати лазанью з курячим філе. Дрібно наріжте цибулю.

Філе куряче дрібно наріжте.

Гриби дрібно наріжте.

Лук обсмажте на рослинному маслі.

До цибулі додайте куряче філе і обсмажте все разом кілька хвилин.



Додайте в сковорідку гриби, підсолити, поперчіть і смажте всі разом хвилин 10-12, сильно не засмажуючи, інакше гриби будуть сухими і несмачними.

Подрібніть зелень.




В блендері подрібніть томати, попередньо позбавлення від шкірки, потім додайте туди ж зелень і розмішайте.

Приготуйте соус бешамель. Для початку розтопіть вершкове масло.



В масло, додайте борошно і обсмажте все разом ще трохи, щоб борошно придбала легкий коричневий відтінок.

В соус додайте молоко, підсолити, поперчіть. Уваривайте соус, поки він не загусне до стану не занадто щільною сметани.

Викладайте лазанью у форму, змащену трохи рослинним маслом (відваріть листи, як зазначено на упаковці, або ж залиште їх сирими, якщо це передбачено виробником).

Далі пошарово викладайте начинку, починаючи з курино-грибного фаршу.

На шар фаршу викладайте шар соусу.





Далі чергуйте шари: лазанья, фарш, соус і т. д. Останній шар: соус + томати з зеленню. Запікайте лазанью 20 хвилин при температурі 180 градусів.


Далі вийміть деко, посипте лазанью зверху тертим сиром і знову відправте в духовку ще на 20 хвилин.

Подавайте лазанью з куркою, коли вона трохи охолоне, нарізавши на порції.

Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья з грибами Лазанья з куркою Лазанья з куркою і грибами м'ясна Лазанья