Пропоную приготувати альтернативне страва традиційної лазаньї – лазанья з кабачків з фаршем, яка виходить соковитою і смачною. Таке блюдо відмінно підійде всім, хто не вживає в їжу макаронні вироби. Його можна подавати на святковий стіл або в якості сімейного вечері.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Сир Моцарелла – 300 гр.
  • Кабачки – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник сушений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Прованські трави – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лазаньї з кабачків з фаршем в духовці? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для лазаньї з кабачків з фаршем.

Кабачки вибирайте молоді невеликого розміру, ретельно промийте їх під водою, а потім обсушити. Підготовлені кабачки наріжте слайсами товщиною 5-7 міліметрів.

Нарізані кабачки обсмажте з 2 сторін на сковороді-гриль, попередньо розігрівши її на середньому вогні.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім наріжте дрібним кубиком. Болгарський перець добре вимийте, обсушіть, а потім очистіть від насіння і серцевини, наріжте дрібним кубиком. Глибоку сковороду розігрійте на середньому вогні. Налийте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть цибулю і болгарський перець. Обсмажте на повільному вогні, періодично помішуючи, до розм’якшення.

Потім приготуйте томатний соус. Помідори ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім обсушити. Розріжте на кілька частин і видаліть плодоніжку. Підготовлені помідори подрібніть заглибним блендером до однорідної консистенції. Отриману масу викладіть в сковороду до інших овочів, ретельно перемішайте і готуйте на невеликому вогні 5-7 хвилин.

Потім додайте за смаком прованські трави.

Ретельно перемішайте овочеву масу і тушкуйте до загусання.

Візьміть ще одну сковороду добре розігрійте на середньому вогні, змастіть невеликою кількістю рослинної олії, а потім викладіть м’ясний фарш. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, постійно помішуючи, обсмажте м’ясний фарш до зміни кольору.

Підготуйте форму для запікання, змастіть дно невеликою кількістю рослинної олії, а потім викладіть перший шар кабачків. Зверху присипте невеликою кількістю сухого часнику.

Потім викладіть приготований овочевий соус і рівномірно розподіліть його дерев’яною лопаткою по всій поверхні.

Наступним шаром розподілите обсмажений м’ясний фарш.

Сир «Моцарелла» натріть на крупній тертці і присипте поверх фаршу.

Потім викладіть ще один шар кабачків, посоліть і поперчіть.

Зверху розподіліть залишився сир «Моцарелла». Форму з лазаньєю відправте в духовку на 40 хвилин і готуйте при температурі 180 градусів.

Готову лазанью акуратно вийміть з духовки і злегка остудіть. Подавайте лазанью з кабачків з фаршем порційно.

Приємного апетиту.

Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки з фаршем в духовці Кабачки з фаршем та сиром класична Лазанья ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків