Лазанья болоньєзе виходить ніжною і ароматною завдяки особливому соусу і сиру. Ситне і нескладне в приготуванні блюдо підійде для великого сімейного обіду або вечері.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Листи лазаньї – 1 шт.
  • Сир Моцарелла – 400 гр.
  • Сир Пармезан – 40 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Для соусу: (Бешамель) –
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Приготуємо лазанья болоньєзе. Листи для лазаньї бувають різними. Деякі з них вимагають варіння, тому слід їх приготувати в підсоленій воді. Якщо аркуші можна використовувати сирими, то все одно рекомендується трохи відмочити їх у холодній воді.

Далі підготуємо другий важливий інгредієнт – фарш. Його ми обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Вогонь – помірний. Не забуваємо додавати сіль і перець.

В злегка обсмажений фарш додаємо томатну пасту і подрібнені помідори. Останній продукт можна підготувати в блендері. Перемішуємо вміст сковороди і тримаємо на повільному вогні до випаровування зайвої рідини.

Тепер приступимо до приготування соусу бешамель. У каструлі необхідно повністю розтопити вершкове масло. До нього вмішуємо борошно, перемішуємо і тримаємо на вогні близько однієї хвилини. Весь процес повинен відбуватися швидко.

Повільно вливаємо молоко, постійно помішуючи. Варимо соус бешамель до густого стану. Вогонь повинен бути не великий, щоб вміст каструлі не кипіло.

Сир моцарелла пропускаємо через велику форму. Він нам знадобиться для складання лазаньї.

Починаємо формувати блюдо. Деко вистилаємо фольгою. Виливаємо на неї трохи соусу бешамель, розподіляємо по дну форми. Тепер викладаємо листи. На них – частина фаршу.

Посипаємо шар з фаршу тертим сиром. Знову обмазуємо соусом. Повторюємо шари. Верхівку посипаємо натертим пармезаном. Блюдо випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці. Час – 40 хвилин.

Готової лазіння даємо трохи охолонути, щоб всі верстви гарненько скрепились. Після можна нарізати і подавати до столу. Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем і соусом бешамель м'ясна Лазанья