Традиційно лазанья готується з начинкою з м’ясного фаршу. Але якщо ви цінитель морепродуктів і раптом захотіли експериментувати, то цей рецепт для вас. Креветки чудово вписуються в ніжне блюдо і відмінно поєднуються з соусом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листи лазаньї – 250 гр.
  • Креветки свіжі – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кабачки – 200 гр.
  • Бульйон – 100 мл
  • Молоко коров’яче – 350 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Борошно пшеничне – 20 гр.
  • Масло оливкове – 40 мл
  • Сир Пармезан – 70 гр.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати лазанью з креветками? Підготуйте необхідні інгредієнти для лазаньї з креветками.

Моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і натріть на крупній тертці.

Кабачки добре помийте, очистіть від шкірки і наріжте брусочками. Або натріть на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте ножем.

добре розігрійте Сковороду, налийте необхідну кількість оливкової олії, викладіть дрібно нарізану цибулю і часник, додайте натерту моркву і обсмажте до розм’якшення.

Викладіть подрібнені кабачки, ретельно перемішайте і готуйте приблизно 10-15 хвилин.

Викладіть очищені креветки і влийте бульйон. Трохи креветок залиште для прикраси. Якщо бульйону немає, замініть його водою. Накрийте кришкою і готуйте близько 10 хвилин. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.

У сотейник або каструлю з товстим дном викладіть вершкове олію і розтопіть. Додайте борошно пшеничне. Постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Поступово додайте молоко, посоліть і поперчіть, додайте гірчицю. Не перестаючи заважати віночком, доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню.

Листи лазаньї попередньо відваріть в підсоленій воді, дотримуючись інструкції на упаковці. У змащену маслом форму для запікання викладіть підготовлені листи. Зверху розкладіть соус «Бешамель».

Потім рівномірно розкладіть овочеву начинку з креветками.

Твердий сир натріть на крупній тертці. Невеликою кількістю тертого сиру присипте страву.

Повторіть шари. Рівним шаром розподілите соус «Бешамель». Присипте залишилися сиром. Зверху прикрасити креветками. Форму поставте в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте 30 хвилин.

Готову лазанью подавайте порційно.

Приємного апетиту!

Кабачки з сиром Кабачки з сиром і часником в духовці Кабачки з часником в духовці Лазанья Страви з кабачків