Традиційно лазанья готується з начинкою з м’ясного фаршу. Але якщо ви цінитель морепродуктів і раптом захотіли експериментувати, то цей рецепт для вас. Креветки чудово вписуються в ніжне блюдо і відмінно поєднуються з соусом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листи лазаньї – 250 гр.
- Креветки свіжі – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кабачки – 200 гр.
- Бульйон – 100 мл
- Молоко коров’яче – 350 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Борошно пшеничне – 20 гр.
- Масло оливкове – 40 мл
- Сир Пармезан – 70 гр.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати лазанью з креветками? Підготуйте необхідні інгредієнти для лазаньї з креветками.
Моркву ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і натріть на крупній тертці.
Кабачки добре помийте, очистіть від шкірки і наріжте брусочками. Або натріть на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте ножем.
добре розігрійте Сковороду, налийте необхідну кількість оливкової олії, викладіть дрібно нарізану цибулю і часник, додайте натерту моркву і обсмажте до розм’якшення.
Викладіть подрібнені кабачки, ретельно перемішайте і готуйте приблизно 10-15 хвилин.
Викладіть очищені креветки і влийте бульйон. Трохи креветок залиште для прикраси. Якщо бульйону немає, замініть його водою. Накрийте кришкою і готуйте близько 10 хвилин. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.
У сотейник або каструлю з товстим дном викладіть вершкове олію і розтопіть. Додайте борошно пшеничне. Постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Поступово додайте молоко, посоліть і поперчіть, додайте гірчицю. Не перестаючи заважати віночком, доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню.
Листи лазаньї попередньо відваріть в підсоленій воді, дотримуючись інструкції на упаковці. У змащену маслом форму для запікання викладіть підготовлені листи. Зверху розкладіть соус «Бешамель».
Потім рівномірно розкладіть овочеву начинку з креветками.
Твердий сир натріть на крупній тертці. Невеликою кількістю тертого сиру присипте страву.
Повторіть шари. Рівним шаром розподілите соус «Бешамель». Присипте залишилися сиром. Зверху прикрасити креветками. Форму поставте в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте 30 хвилин.
Готову лазанью подавайте порційно.
Приємного апетиту!
Кабачки з сиром Кабачки з сиром і часником в духовці Кабачки з часником в духовці Лазанья Страви з кабачків