Томатна паста «Чумак» – одна з кращих, на мій погляд. Хочу запропонувати рецепт кабачкової ікри з майонезом і цієї томатною пастою. Пробувала замінити на томатну пасту іншим виробником, але щось пішло не так, і кабачкова ікра вийшла зовсім не такою на смак, якою повинна бути.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Кабачки – 1,5 кг
  • Майонез – 100 гр.
  • Часник – 30 гр.
  • Томатна паста – 160 гр.
  • Масло рослинне – 85 мл
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування кабачкової ікри з майонезом і томатною пастою Чумак. Першим ділом ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Я не очищала, так як використовувала молоді кабачки. Добре болгарський перець вимийте, обсушіть його і очистіть від серцевини і насіння. Часник очистіть від лушпиння і промийте.

Очищені кабачки і болгарський перець пропустити через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Відміряйте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі. Додайте до подрібненим овочам, за смаком додайте червоний мелений перець і ретельно перемішайте.

Потім додайте томатну пасту «Чумак» і влийте необхідну кількість рослинного масла. Перемішайте овочеву масу ще раз.

Отриману масу перекладіть в каструлю з товстим дном, в якій будете готувати кабачкову ікру.

Ємність з вмістом поставте на середній вогонь, додайте майонез, і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи.

Часник пропустіть через прес або подрібніть за допомогою блендера, також можна скористатися дрібної теркою. Викладіть подрібнений часник в ємність до кабачкової ікри, додайте столовий оцет. Перемішайте і варіть ще 7-10 хвилин. Кількість часнику регулюйте в залежності від власних смакових переваг.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх на водяній бані, в духовій шафі або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Я банки стерилизую на водяній бані.

Гарячу кабачкову ікру акуратно, щоб не обпектися, розкладіть по стерильним банкам.

Загорніть стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Гострі кабачки на зиму Кабачкова ікра Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з болгарським перцем Кабачкова ікра з майонезом і часником Салат з кабачків з часником на зиму Страви з кабачків