Не так давно довелося спробувати лазанью з куркою та шпинатом. Це блюдо настільки мені сподобалося, що тепер я його готую на кожен сімейне свято. Спробуйте і ви приготувати і ніжну соковиту лазанью. Ваші близькі будуть шоковані від ідеального поєднання продуктів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Сир Моцарелла – 250 гр.
  • Листи лазаньї – 9 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Шпинат – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Рікотта – 400 гр.
  • Сир Пармезан – 250 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати лазанью з куркою та шпинатом. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для ароматного і соковитого страви.

Листи лазаньї відварити у великій кількості підсоленої води відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Потім злийте їх через друшляк.

Куряче філе ретельно промийте під водою, потім викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Потім посоліть, накрийте кришкою і готуйте куряче м’ясо приблизно 15-20 хвилин на невеликому вогні. Готове куряче філе добре остудіть, а потім наріжте середніми шматочками.

Гриби очистіть від шкірки і наріжте великими шматочками точка.

Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені гриби і обсмажте до золотистої скоринки.

До грибів викладіть підготовлене куряче м’ясо і обсмажте ще кілька хвилин, періодично помішуючи, посоліть і поперчит.

Потім додайте необхідну кількість сметани і ретельно перемішайте, тушкуйте 5-7 хвилин.

Сир Пармезан натріть на дрібній тертці.

Шпинат ретельно промийте під водою, потім струсіть зайву вологу і викладіть в глибоку миску. За допомогою заглибного блендера подрібніть шпинат до однорідної консистенції.

В отриману масу додайте сир «Рікотта», посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Підготуйте форму, в якій будете запікати лазанью. На дно форми покладіть відварені листи лазаньї.

Потім викладіть курячу начинку з грибами, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.

Наступним шаром викладіть подрібнений шпинат з «Рікотта», також рівномірно розподіліть по всій поверхні.

Засипте «Пармезаном». Потім накрийте листами лазаньї і повторіть шари. Спочатку викладіть шар з курки та грибів, а потім шар шпинату і «Рікотти». Знову присипте «Пармезаном». Поверх укладіть залишилися листи лазаньї.

Сир «Моцарелла» натріть на крупній тертці, і присипте зверху товстим шаром, рівномірно розподіливши його. Зверху розподіліть залишився «Пармезан».

Форму для запікання помістіть в заздалегідь розігріту духовку і запікайте блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Готову лазанью з куркою та шпинатом акуратно вийміть з духовки. Блюдо трохи остудіть, а потім наріжте на порційні шматочки.

Подавайте блюдо на стіл. Блюдо виходить ситним і дуже соковитим.

Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья з грибами Лазанья з грибами і сиром Лазанья з куркою Лазанья з куркою і грибами м'ясна Лазанья