Не так давно довелося спробувати лазанью з куркою та шпинатом. Це блюдо настільки мені сподобалося, що тепер я його готую на кожен сімейне свято. Спробуйте і ви приготувати і ніжну соковиту лазанью. Ваші близькі будуть шоковані від ідеального поєднання продуктів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Сир Моцарелла – 250 гр.
- Листи лазаньї – 9 шт.
- Гриби – 200 гр.
- Сметана – 200 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Шпинат – 500 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйце – 2 шт.
- Сир Рікотта – 400 гр.
- Сир Пармезан – 250 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати лазанью з куркою та шпинатом. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для ароматного і соковитого страви.
Листи лазаньї відварити у великій кількості підсоленої води відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Потім злийте їх через друшляк.
Куряче філе ретельно промийте під водою, потім викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Потім посоліть, накрийте кришкою і готуйте куряче м’ясо приблизно 15-20 хвилин на невеликому вогні. Готове куряче філе добре остудіть, а потім наріжте середніми шматочками.
Гриби очистіть від шкірки і наріжте великими шматочками точка.
Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені гриби і обсмажте до золотистої скоринки.
До грибів викладіть підготовлене куряче м’ясо і обсмажте ще кілька хвилин, періодично помішуючи, посоліть і поперчит.
Потім додайте необхідну кількість сметани і ретельно перемішайте, тушкуйте 5-7 хвилин.
Сир Пармезан натріть на дрібній тертці.
Шпинат ретельно промийте під водою, потім струсіть зайву вологу і викладіть в глибоку миску. За допомогою заглибного блендера подрібніть шпинат до однорідної консистенції.
В отриману масу додайте сир «Рікотта», посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Підготуйте форму, в якій будете запікати лазанью. На дно форми покладіть відварені листи лазаньї.
Потім викладіть курячу начинку з грибами, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.
Наступним шаром викладіть подрібнений шпинат з «Рікотта», також рівномірно розподіліть по всій поверхні.
Засипте «Пармезаном». Потім накрийте листами лазаньї і повторіть шари. Спочатку викладіть шар з курки та грибів, а потім шар шпинату і «Рікотти». Знову присипте «Пармезаном». Поверх укладіть залишилися листи лазаньї.
Сир «Моцарелла» натріть на крупній тертці, і присипте зверху товстим шаром, рівномірно розподіливши його. Зверху розподіліть залишився «Пармезан».
Форму для запікання помістіть в заздалегідь розігріту духовку і запікайте блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Готову лазанью з куркою та шпинатом акуратно вийміть з духовки. Блюдо трохи остудіть, а потім наріжте на порційні шматочки.
Подавайте блюдо на стіл. Блюдо виходить ситним і дуже соковитим.
Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья з грибами Лазанья з грибами і сиром Лазанья з куркою Лазанья з куркою і грибами м'ясна Лазанья