Лазанья – традиційне італійське блюдо, яке подають в будь-якому ресторані. Це блюдо адаптувалося по багатьом країнам світу і в кожній країні його готують по-своєму. Я хочу поділитися своїм улюбленим рецептом лазаньї з курячою грудкою. В якості м’ясної начинки можна використовувати будь-м’ясний фарш, а також гриби.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Сир Моцарелла – 250 гр.
  • Сир Пармезан – 250 гр.
  • Листи лазаньї – 12 шт.
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Вершки 26% – 200 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для соусу: (Бешамель) –
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 л
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати лазанью з курячою грудкою легко! Вимийте курячу грудку, помістіть в каструлю з холодною водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, посоліть, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин. Готове м’ясо остудіть і розберіть на волокна. Печериці очистити від шкірки, дрібно наріжте. Розігрійте Сковороду, змастіть маслом, викладіть гриби і обсмажте до золотистої скоринки. Додайте курку і влийте вершки, посоліть і поперчіть. Тушкуйте до загусання.

Приготуйте соус «Бешамель». Викладіть В глибоку каструлю необхідну кількість вершкового масла, поставте каструлю на вогонь, розтопіть масло, потім додайте необхідну кількість пшеничного борошна і мускатного горіха. Ретельно перемішайте і обсмажте, потім влийте необхідну кількість молока, постійно помішуючи, доведіть соус до загусання.

Сир «Моцарелла» і «Пармезан» натріть на крупній тертці. Підготуйте форму для запікання. На дно рівномірно розподіліть приготований соус, потім викладіть листи лазаньї. Потім викладіть начинку, присипте сумішшю сиру, рівномірно розподіливши. Повторіть шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Зверху присипте товстим шаром сиру.

Форму помістіть в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте лазанью з курячою грудкою 40 хвилин. Потім акуратно вийміть форму з духовки і трохи остудіть. Готову лазанью з курячою грудкою подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Лазанья з куркою Лазанья з куркою і грибами м'ясна Лазанья