Дуже смачною виходить лазанья з курячим фаршем і соусом бешамель. Лазанья – приголомшливо смачне блюдо італійської кухні, яке складається з тонких листів для лазаньї, курячого фаршу з обсмаженою цибулею і грибами, молочного соусу бешамель і овочів. Вона запікається у великій кількості соусу, тому виходить ніжною по консистенції, з приємним вершковим смаком. Невелика кількість овочевого соусу з зеленню надають лазіння кислинку і свіжість, а запечена сирна скоринка чудово завершує смак страви.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листи лазаньї – 250 гр.
  • Куряче філе – 700 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Зелень – 0.5 пучків
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для соусу: (Бешамель) –
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування лазаньї з курячим фаршем і соусом бешамель. Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.

Куряче філе промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником. Пропускаємо філе через м’ясорубку або ріжемо на дрібні кубики.

Печериці промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони обсохнули від води. Після чого нарізаємо їх дрібними кубиками.

У розігріту сковороду з олією викладаємо нарізану цибулю, обсмажуємо його 2-3 хвилини на середньому вогні, потім в сковороду додаємо куряче філе, перемішуємо і обсмажуємо протягом 5-7 хвилин на середньому вогні під кришкою, не забуваючи періодично помішувати.

Потім в сковороду до курки і цибулі додаємо підготовлені гриби, сіль і перець, перемішуємо і обсмажуємо протягом 15 хвилин, періодично помішуючи.

Свіжу зелень, в нашому випадку – петрушку, промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо обсохнути від води 10-15 хвилин. Після чого дрібно нарізаємо її ножем.

Помідори промиваємо в проточній воді, із зворотного боку від плодоніжки гострим ножем робимо неглибокі надрізи хрест-навхрест і викладаємо в глибоку миску. Заливаємо помідори окропом і залишаємо на 1-2 хвилини, після чого окріп зливаємо і промиваємо під холодною водою. Після проведення таких маніпуляцій помідори легко очистяться від шкірки. Потім помідори розрізаємо на 2-4 частини і кладемо в блендер. Подрібнюємо до утворення однорідного томатного пюре.

Потім в блендер до томатного пюре додаємо зелень і ще раз добре пробиваємо масу.

Займемося приготуванням соусу: в глибоку каструлю або сотейник викладаємо вершкове масло, ставимо на вогонь і розтоплюємо його. Потім масло додаємо борошно, перемішуємо і смажимо пару хвилин, після чого в каструлю наливаємо молоко, додаємо сіль, перець і щіпку мускатного горіха. Варимо соус на повільному вогні, помішуючи його віночком, до консистенції рідкої сметани і знімаємо з вогню.

У форму для запікання викладаємо листи лазаньї (попередньо уважно прочитайте інструкцію на упаковці, деякі аркуші необхідно попередньо відварити).

Зверху на аркуші викладаємо начинку, розподіляючи її по периметру листів, потім поливаємо частиною соусу бешамель, його в лазіння буде багато, щоб вона не вийшла сухою, а листи лазаньї – твердими. Знову укладаємо шар листів і начинки.

Завершальним повинен йти шар листів для лазаньї, поливаємо його овочевою заправкою. Форму з лазаньєю ставимо в духовку і запікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин.

Через 20 хвилин форму з лазаньєю виймаємо з духовки і посипаємо лазанью натертим на дрібній тертці сиром. Знову ставимо лазанью запікатися в духову шафу на 15-20 хвилин.

Готову лазанью виймаємо з духовки і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вона охолола. Потім лазанью нарізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья з грибами Лазанья з грибами і сиром Лазанья з куркою