Лазанья з лаваша з фаршем і грибами має приголомшливий смак і виходить дуже ситною. Технологія приготування нескладна. Якихось особливих інгредієнтів для цієї страви не потрібно. Лаваш дуже добре просочується соком використовуваних продуктів, тому його смак стає ніжним. Лазанья з лаваша подарує лише позитивні емоції.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Гриби – 350 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сметана – 400 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати лазанью з лаваша з фаршем і грибами? Фарш при необхідності попередньо розморожуємо і викладаємо в глибоку ємність. Сюди ж додаємо подрібнений в блендері (можна просто дрібно нарізати ножем) ріпчасту цибулю. Змішуємо інгредієнти.

На вогонь ставимо сковороду вливаємо невелику кількість рослинного масла. Викладаємо сюди ж фарш з цибулею. Коли фарш обсмажиться до легкої золотистої скоринки, додаємо до нього томатну пасту. Також приправляємо фарш сіллю, чорним меленим перцем та іншими спеціями за бажанням. Все перемішайте, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте її вміст на повільному вогні близько 10 хвилин.

Гриби слід промити і нарізати кубиками. Для цієї страви краще всього використовувати печериці або гливи, вони менш трудомісткі в готуванні. Підійдуть і заморожені і консервовані та свіжі гриби. Разом з грибами підготуйте і ріпчасту цибулю. Очистіть і дрібно наріжте.

Далі гриби разом з ріпчастою цибулею відправляємо обсмажуватися на сковороду. Не забуваємо по рослинне масло. В процесі обсмажування додаємо сіль і чорний перець. Всі готуємо до прозорості цибулі. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.

В зручну ємність вливаємо сметану, вбиваємо яйце, додаємо сіль і перець.

Перемішуємо сметанний соус до однорідної суміші.

Беремо твердий сир натираємо його на тертці.

Всі підготовлені інгредієнти. Починаємо збирати блюдо. Лаваші зробіть такого ж розміру, як обрана форма для запікання. На дно форми викладаємо два листи лаваша, так як один шар може сильно розм’якнути.

Викладаємо на лаваш половину від отриманої кількості обсмаженого фаршу з цибулею. Розрівнюємо.

Промазуємо м’ясний шар сметанний соусом і посипаємо невеликою кількістю тертого сиру.

Далі також викладаємо два листи лаваша, поверх яких розподіляємо грибну начинку.

Грибний шар змащуємо сметанним соусом і присипаємо сирної стружкою.

Знову кладемо два листи лаваша викладаємо залишився фарш і промазуємо його соусом. Посипаємо зверху тертим сиром. Форму накриваємо кришкою (можна фольгою) і ставимо в гарячу духовку на 30 хвилин.

До столу подавайте готову лазанью в теплому вигляді, попередньо розрізавши на порційні шматочки.

Приємного вам апетиту!

Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья з грибами і сиром Лінива лазанья з лаваша м'ясна Лазанья