Італійську кухню цілком можна зробити доступною, якщо знати, з якими інгредієнтами можна поекспериментувати. Лазанья з лаваша в духовці відрізняється від традиційної лазаньї: така ж ароматна, соковита і ніжна, але при цьому готувати її в рази простіше за рахунок використання лаваша.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 4 шт.
  • Яловичий фарш – 450 гр.
  • Сир – 230 гр.
  • Томатний соус – 1,5 склянки
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт лазаньї з лаваша в духовці гранично простий! Цибулю очистити, дрібно нарізати. Перець помити, вийняти з нього насіння, порізати кубиками. Часник очистити, подрібнити.

На рослинному маслі обсмажити цибулю, перець і часник близько 5 хвилин.

В сковороду до овочів додати фарш, обсмажити.

Далі до маси додати томатний соус. Все посолити, поперчити і акуратно перемішати. Тушкувати 15 хвилин до загустіння маси.

Сир натерти на крупній тертці.


У форму для запікання шаром викласти частину м’ясної начинки. Далі покласти лаваш, повторити шари 3 рази.

Останній лаваш посипати тертим сиром.

Випікати в духовці, розігрітій до 200 градусів, півгодини. Готово, коли з’явиться апетитна рум’яна кірочка.

Нарізати лазанью на порційні шматочки. Подавати гарячою.

Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья болоньєзе Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лінива лазанья з лаваша