Італійську кухню цілком можна зробити доступною, якщо знати, з якими інгредієнтами можна поекспериментувати. Лазанья з лаваша в духовці відрізняється від традиційної лазаньї: така ж ароматна, соковита і ніжна, але при цьому готувати її в рази простіше за рахунок використання лаваша.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш – 4 шт.
- Яловичий фарш – 450 гр.
- Сир – 230 гр.
- Томатний соус – 1,5 склянки
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт лазаньї з лаваша в духовці гранично простий! Цибулю очистити, дрібно нарізати. Перець помити, вийняти з нього насіння, порізати кубиками. Часник очистити, подрібнити.
На рослинному маслі обсмажити цибулю, перець і часник близько 5 хвилин.
В сковороду до овочів додати фарш, обсмажити.
Далі до маси додати томатний соус. Все посолити, поперчити і акуратно перемішати. Тушкувати 15 хвилин до загустіння маси.
Сир натерти на крупній тертці.
У форму для запікання шаром викласти частину м’ясної начинки. Далі покласти лаваш, повторити шари 3 рази.
Останній лаваш посипати тертим сиром.
Випікати в духовці, розігрітій до 200 градусів, півгодини. Готово, коли з’явиться апетитна рум’яна кірочка.
Нарізати лазанью на порційні шматочки. Подавати гарячою.
Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья болоньєзе Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лінива лазанья з лаваша