Цей рецепт створений спеціально для тих випадків, коли у вас під рукою немає готових листів пасти, а возитися з тестом немає ні часу, ні бажання. Апетитне блюдо італійської кухні вийде у вас і з звичайним тонким лавашем замість пасти, тому не втрачайте можливість побалувати себе і близьких ситним смачним обідом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лаваш (тонкий) – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Томатна паста або Помідори свіжі – 0,5 л.
- Борошно пшеничне – 40-50 гр.
- Молоко коров’яче – 400 мл
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Прованські трави – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати лазанью з лаваша з фаршем, доведіть до готовності м’ясний фарш з цибулею. Для цього злегка обсмажте цибулину, додайте до нього фарш і обсмажуйте до готовності.
Якщо замість пюре ви використовуєте свіжі помідори, то їх потрібно дрібно нарізати і згасити на повільному вогні до м’якості.
Томати розімніть, після чого збийте їх за допомогою блендера до повністю однорідного стану.
Томатне пюре додайте в сковорідку з м’ясом, посоліть і поперчіть. Додайте суміш італійських трав в сковороду з м’ясом і протушкувати м’ясо під кришкою приблизно хвилин десять.
Для соусу бешамель вам потрібно розтопити масло в сотейнику, просіяти туди борошно, сіль і трохи мускатного перцю.
Поступово вливайте молоко в сотейник з маслянно-борошняної сумішшю і перемішуйте до повної однорідності соусу.
Далі потрібно почати збирати лазанью. Змастіть дно форми білим соусом, викладіть перший лист лаваша, знову змастіть його соусом і присипте тертим сиром.
Слідом покладіть шар з м’ясного соусу і рівномірно розподіліть його.
Далі накрийте цей шар наступним листом лаваша і повторіть всі процедури знову. Верх лазаньї густо посипте сиром і приберіть заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Готову золотисту лазанью вийміть з духовки і відразу ж подавайте до столу, поки вона ще гаряча.
Лазанья болоньєзе Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лінива лазанья з лаваша м'ясна Лазанья