Традиційна лазанья являє собою листкове страва італійської кухні, приготовлене з тонких листів тіста з м’ясною начинкою, соусом бешамель і сирною скоринкою з пармезану. Я рекомендую приготувати лазанью з лаваша з кефіром.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш – 2 аркуша
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кефір – 250 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Сир – 200 гр.
- Петрушка – за смаком
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати лазанью з лаваша з кефіром просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для лазаньї.
В невелику миску розбийте курячі яйця, перемішайте, влийте кефір і посоліть. Перемішайте отриману масу.
Зелень петрушки ретельно вимийте, дайте їй обсохнути і дрібно нарубаєте ножем. Викладіть в невелику миску. Твердий сир, добре буде поєднуватися сулугуні, натріть на тертці, викладіть до подрібненої зелені. Сир попередньо протріть через сито або розімніть виделкою і відправте в начинку, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте отриману начинку.
Форму для запікання змастіть розм’якшеним вершковим маслом. Застеліть одним листом лаваша, таким чином, щоб краї звисали. Другий лист наріжте на квадратики.
Нарізані квадратики помістіть в ємність з яєчною масою.
На лаваш викладіть начинку, а потім вимочені шматочки лаваша. Таким чином, зберіть лазанью, чергуючи начинку і вимочені квадратики лаваша.
Загорніть краї лаваша, залийте яєчно-кефірної заливкою і розподіліть хаотично розм’якшене вершкове масло. Форму поставте в добре розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Готову лазанью з лаваша з кефіром вийміть з духовки і подавайте порційно до чаю.
Приємного апетиту!
Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья з лаваша Лінива лазанья