Традиційна лазанья являє собою листкове страва італійської кухні, приготовлене з тонких листів тіста з м’ясною начинкою, соусом бешамель і сирною скоринкою з пармезану. Я рекомендую приготувати лазанью з лаваша з кефіром.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лаваш – 2 аркуша
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Петрушка – за смаком
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати лазанью з лаваша з кефіром просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для лазаньї.

В невелику миску розбийте курячі яйця, перемішайте, влийте кефір і посоліть. Перемішайте отриману масу.

Зелень петрушки ретельно вимийте, дайте їй обсохнути і дрібно нарубаєте ножем. Викладіть в невелику миску. Твердий сир, добре буде поєднуватися сулугуні, натріть на тертці, викладіть до подрібненої зелені. Сир попередньо протріть через сито або розімніть виделкою і відправте в начинку, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте отриману начинку.

Форму для запікання змастіть розм’якшеним вершковим маслом. Застеліть одним листом лаваша, таким чином, щоб краї звисали. Другий лист наріжте на квадратики.

Нарізані квадратики помістіть в ємність з яєчною масою.

На лаваш викладіть начинку, а потім вимочені шматочки лаваша. Таким чином, зберіть лазанью, чергуючи начинку і вимочені квадратики лаваша.

Загорніть краї лаваша, залийте яєчно-кефірної заливкою і розподіліть хаотично розм’якшене вершкове масло. Форму поставте в добре розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Готову лазанью з лаваша з кефіром вийміть з духовки і подавайте порційно до чаю.

Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья з лаваша Лінива лазанья