Лазанья з морепродуктів відрізняється ніжним, делікатним смаком, соковитістю і характерним ароматом. При обсмажуванні морепродуктів додаємо біле вино, яке дає цікавий відтінок в готовому блюді. При виборі сиру рекомендуємо використовувати саме моцарелу, так як її ніжна текстура і м’який смак ідеально поєднуються з морепродуктів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листи лазаньї – 150 гр.
- Біле сухе вино – 50 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морський коктейль – 300 гр.
- Масло оливкове – 2 – 3 ст. л.
- Сир Моцарелла – 300 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 40 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – 3 пучка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати лазанью з морепродуктів, морепродукти перед початком приготування необхідно повністю розморозити, промити і викласти в друшляк. Вся зайва волога повинна стекти. Цибуля-порей промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями. На сковороду виливаємо оливкову олію, розігріваємо його до гарячого стану. Викладаємо нарізану цибулю і обсмажуємо його на середній температурі протягом пари хвилин. Викладаємо до цибулі підготовлені морепродукти, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще п’ять хвилин. Вливаємо біле напівсухе вино, кладемо сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо і готуємо ще дві-три хвилини – за цей час частина вина повинна випаруватися. Якщо в сковороді накопичилося занадто багато рідини, її краще злити.
Листи лазаньї готуємо згідно інструкції на упаковці. Це може бути повноцінне попереднє відварювання або просто короткочасна обробка окропом. Щоб не помилитися з методом приготування, уважно вивчаємо інформацію на упаковці.
Для приготування соусу Бешамель в сковорідці або сотейнику розтоплюємо вершкове масло. Висипаємо вказану кількість борошна і обсмажуємо її при постійному помішуванні до світло-коричневого кольору. Тонкою цівкою вливаємо в сковороду молоко, не перестаючи заважати. Зручно використовувати для перемішування віночок – він не допустить утворення грудочок. Готуємо соус дві-три хвилини, поки він не загусне. В кінці приготування додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Сир моцарела нарізаємо на тонкі кружечки.
Форму, в якій буде запікатися лазанья, змащуємо маслом і викладаємо перший шар листів. На аркуші розподіляємо частина морепродуктів і заливаємо їх частиною соусу Бешамель. Зверху викладаємо кружальця моцарели.
Покриваємо укладені шари знову листами тесту. Знову викладаємо морепродукти, вершковий соус і сир. Укладаємо останні листи лазаньї і розподіляємо залишилися морепродукти, Бешамель і моцарелу.
Сформовану лазанью ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом півгодини. Поверхня лазаньї повинна добре зарум’яниться. Готову лазанью дістаємо з духовки і посипаємо рубаною зеленню.
Подаємо на стіл і розрізаємо на порції прямо у формі.
Приємного апетиту!
Лазанья