Лазанья з рибою таке ж ситна страва, як і традиційний варіант з м’ясом, однак воно виходить більш легким і не таким жирним. Для цієї страви підійде будь-який вид риби, тільки не забудьте позбутися від кісток.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рибне філе – 600 гр.
  • Листи лазаньї – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Масло олію – 50 гр.
  • Біле сухе вино – 200 мл
  • Сіль – за смаком
  • Цукіні – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати лазанью з рибою. Рибне філе пропустить через м’ясорубку.

Цибулину наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. На сковорідці обсмажте цибулю, потім додайте моркву, варіть 3 хвилини.

Після викладіть на сковорідку рибний фарш, перемішайте, додайте склянку води або овочевого бульйону сіль і перець за смаком. Тушкуйте все разом під кришкою, поки не випарується волога.

Окремо на сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте і смажте 3-4 хвилини. Потім влийте молоко, постійно помішуйте, щоб не утворилося грудок. Коли соус загусне, додайте сіль і мускатний горіх, вимкніть вогонь.

Цукіні натріть на крупній тертці.

Пармезан натріть на дрібній тертці.


Зберіть лазанью. На дно форми викладіть кілька листів лазаньї, змастіть їх соусом. Покладіть частину рибної начинки, трохи тертого цукіні і посипте пармезаном. Зробіть ще один такий шар, завершіть прошарком з листів лазаньї полийте її соусом і посипте сиром.

Поставте форму з лазаньєю в духовку, випікайте при 200 градусах 25-30 хвилин. готову лазанью залиште на 10-15 хвилин настоятися, потім наріжте і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Лазанья