Італійська лазанья вже давно красується на наших столах. Варіантів її начинок дуже багато, але одна з найбільш затребуваних – це поєднання печериць і сиру під класичним соусом бешамель. Для того, щоб лазіння вийшла найбільш смачною – використовуйте свіжі гриби, а також для цієї страви кращий сир пармезан.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко коров’яче – 800 мл
  • Листи лазаньї – 10 шт.
  • Печериці свіжі – 500 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка

Процес приготування:

Готувати лазанью з печерицями просто! Почистіть і добре вимийте гриби. Цибулину звільніть від лушпиння. Наріжте шампіньйони пластинками.

Цибулю ріжте дрібно.

Половину масла покладіть на розігріту сковороду і дайте йому розтанути. Обсмажте гриби з цибулею на невеликому вогні 7 хвилин.

Окремо в сотейнику розтопіть залишився шматок масла на дуже малому вогні.


Всипте в масло борошно і дуже швидко перемішайте, щоб не утворилися грудки. Влийте молоко малими порціями, постійно перемішуючи, тримайте суміш на тій же температурі. Поступово вона почне густіти. Доведіть її до кипіння, додайте сіль, мускатний горіх і поваріть ще 5 хвилин, після – вимкніть вогонь.

Сир натріть на дрібній тертці.

Підберіть підходящу глибоку форму і укладіть два листа пасти.

Змастіть їх соусом і викладіть рівномірно ¼ частину грибів.

Посипте печериці сиром.


Повторіть ще 4 шари в такому ж порядку. Закрийте їх листами лазаньї і щедро посипте сиром.

Надсилайте блюдо в гарячу духовку при 190 градусах 40 хвилин.

Розріжте готову лазанью на прямокутники і перекладіть в загальне блюдо або відразу в порційні тарілки.

Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья з грибами Лазанья з грибами і сиром