Лазанью зазвичай готують з макаронних виробів – листів лазаньї. Я хочу запропонувати рецепт лазаньї на деку. Готувати листи для цього рецепта ми будемо самостійно, що значно збільшить час на приготування ситного страви. Тісто можна приготувати заздалегідь. Лазанья прекрасний варіант для обіду у великій родині.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Вода – 5 – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Для соусу: (Болоньезе) –
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Для соусу: (Бешамель) –
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Масло вершкове – 45 гр.
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати лазанью на деку? Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно нарубаєте ножем або натріть на крупній тертці. Морква і помідори добре вимийте. Очистіть моркву і натріть на дрібній тертці. З помідорів зніміть шкіру, при необхідності видаліть насіння і також натріть на дрібній тертці.

добре розігрійте Сковороду, налийте столову ложку рослинного масла, викладіть підготовлені овочі і тушкуйте до розм’якшення. Посоліть і поперчіть, додайте фарш і томатну пасту, перемішайте.

Тушкуйте на маленькому вогні під кришкою близько 20 хвилин, потім зніміть з вогню і остудіть.

В металевій чашці або каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло, додати пшеничне борошно і постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Поступово додайте молоко, посоліть, поперчіть і додайте мускатний горіх, і, не перестаючи заважати віночком, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню. Сир натріть на крупній тертці.

На поверхню столу просіяти пшеничне борошно. У центрі зробіть ямку, посоліть, розбийте куряче яйце, додайте необхідну кількість холодної води й олії. Скачайте в кулю і добре вимішайте. Накрийте тісто і залиште на півгодини на столі. Розкачайте тісто, залиште підсохнути і наріжте квадратами або прямокутниками.

Деко змастіть рослинною олією. Викладіть приготовлені листи, соус Болоньєзе», білий соус і натертий сир. Повторіть шари, доки це видається можливим, зверху повинні бути листи лазаньї, присипані залишилися сиром і просочені білим соусом.

помістіть Деко в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте 30 хвилин.

Готову лазанью подавайте порційно зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья італійська