Давно мріяли приготувати лазанью, але вас відлякував складний рецепт і довгий час приготування? Сьогодні ми пропонуємо вам швидкий рецепт приготування лазаньї на сковороді. Вам потрібно лише півгодини часу і смачне італійське блюдо на вашому столі! Давайте приступимо до приготування!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фарш м’ясний – 450 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Перець червоний мелений – 0.25 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Локшина хвиляста – 170 гр.
- Соус марінара – 750 гр.
- Вода – 500 мл
- Сир Моцарелла – 100 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сир Рікотта – 100 гр.
- Базилік свіжий – 2 гілки
Процес приготування:
Щоб приготувати лазанью на сковороді, у велику сковороду з антипригарним покриттям викладаємо фарш і обсмажуємо до готовності 10-15 хвилин. Після цього зливаємо зайву рідину і додаємо оливкову олію. Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо до фаршу і обсмажуємо 3-5 хвилин. На сухій сковороді змішуємо сіль, пропущений через прес часник, мелений червоний і чорний перець. Обсмажуємо 30 секунд так, щоб розкрився запах спецій і не підгорів часник. Додаємо спеції до фаршу.
Локшину для лазаньї ламаємо невеликими шматочками по 2,5-3 див, щоб їх зручно було помішувати в сковороді.
Викладаємо локшину в сковороду до фаршу, поливаємо соусом марінара і зверху заливаємо водою. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо тушкуватися на середньому вогні, періодично помішуючи, приблизно 15-20 хвилин, поки локшина не розм’якшиться.
Коли локшина готова, знімаємо сковороду з вогню, додаємо половину Моцарели і половину Пармезану і солимо за смаком, добре перемішуємо. Потім зверху посипаємо рештою Пармезану, викладаємо залишився сир Моцарелла і Рікотта. Закриваємо кришкою і даємо постояти 3-5 хвилин, щоб сир трохи розтанули.
Перед подачею посипаємо лазанью рубаним базиліком і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья з макаронів з фаршем м'ясна Лазанья