Одним з цікавих варіантів заготовки на зиму є лечо з томатним соком. Приготувавши одного разу таку закуску, вона стане улюбленою стравою в сім’ї! Лечо з томатним соком готується просто і швидко, а виходить закуска неймовірно смачною і ніжною. Такий заготівлею можна не тільки порадувати близьких, але і прикрасити святковий стіл.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Болгарський перець солодкий – 5 кг
  • Томатний сік – 3 л
  • Часник – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати лечо на зиму з томатним соком. Томатний сік вливаємо в жароміцну ємність і ставимо на вогонь. Проварюємо 15 хвилин.

Болгарський перець промиваємо, вирізаємо плодоніжку, видаляємо насіння. Нарізаємо плоди навпіл або на четвертинки в залежності від розміру.

Очищений часник потрібно порізати дрібними шматочками.

У киплячий томатний сік додаємо нарізаний часник, цукровий пісок, сіль, вливаємо олію і оцет. Все перемішуємо до рівномірного розподілу інгредієнтів.

Далі відправляємо в томатний сік болгарський перець. Тушкуємо лечо 20-30 хвилин до моменту, коли перець увариться і повністю зануриться в томатний сік.

Лечо в гарячому вигляді розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками. Повністю охолодити заготівлю, перевернувши ємності дном вгору і обгорнувши їх теплою ковдрою.

Лечо з томатним соком на зиму готово!

Приємного вам апетиту!

Лечо з перцем і часником Овочеві салати на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Солодке лечо на зиму