Одним з цікавих варіантів заготовки на зиму є лечо з томатним соком. Приготувавши одного разу таку закуску, вона стане улюбленою стравою в сім’ї! Лечо з томатним соком готується просто і швидко, а виходить закуска неймовірно смачною і ніжною. Такий заготівлею можна не тільки порадувати близьких, але і прикрасити святковий стіл.
Інгредієнти: на 4 л.
- Болгарський перець солодкий – 5 кг
- Томатний сік – 3 л
- Часник – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет столовий 9% – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати лечо на зиму з томатним соком. Томатний сік вливаємо в жароміцну ємність і ставимо на вогонь. Проварюємо 15 хвилин.
Болгарський перець промиваємо, вирізаємо плодоніжку, видаляємо насіння. Нарізаємо плоди навпіл або на четвертинки в залежності від розміру.
Очищений часник потрібно порізати дрібними шматочками.
У киплячий томатний сік додаємо нарізаний часник, цукровий пісок, сіль, вливаємо олію і оцет. Все перемішуємо до рівномірного розподілу інгредієнтів.
Далі відправляємо в томатний сік болгарський перець. Тушкуємо лечо 20-30 хвилин до моменту, коли перець увариться і повністю зануриться в томатний сік.
Лечо в гарячому вигляді розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками. Повністю охолодити заготівлю, перевернувши ємності дном вгору і обгорнувши їх теплою ковдрою.
Лечо з томатним соком на зиму готово!
Приємного вам апетиту!
Лечо з перцем і часником Овочеві салати на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Солодке лечо на зиму