Лечо в олії на зиму – закуска, яка виглядає святково і яскраво на будь-якому торжестві. Для того, щоб закуска виглядала ще ошатнішим, використовуйте болгарський перець різного кольору. Ароматна закуска відмінно підійде до будь-яких страв.
Інгредієнти: на 3 л.
- Болгарський перець солодкий – 3 кг
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет яблучний 6% – 1 склянка
- Вода – 1 л
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт лечо в олії на зиму простий у приготуванні! Болгарський перець ретельно вимийте і обсушіть.
Підготовлений болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, а потім наріжте на 4-6 частин залежно від розміру, щоб вийшли шматочки.
Приготуйте маринад. У глибоку каструлю налийте питну воду. Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі, рослинної олії, столового оцту, лавровий лист, насіння коріандру і чорний перець горошком. Ретельно перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 3-5 хвилин.
Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, також можна скористатися духовою шафою або водяний лазнею. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Нарізаний болгарський перець викладіть в киплячий маринад і варіть приблизно 3-5 хвилин після повторного закипання.
Гарячу закуску з болгарського перцю акуратно розкладіть по стерильним банкам.
Банки з закускою накрийте стерильними кришками і закатайте з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з лечо догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на 12 годин, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з лечо в маслі і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Гостре лечо на зиму Лечо з оцтом на зиму Лечо з перцю без помідорів Лечо з перцю на зиму Лечо з перцю пальчики оближеш Салати без моркви на зиму Салати без цибулі на зиму