Лечо – всім відома закуска з угорським корінням, яка готується з болгарського перцю і помідорів. Таку консервацію дуже часто можна зустріти у продовольчих відділах, однак і в домашніх умовах можна приготувати лечо нітрохи не гірше магазинного.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 3 кг
- Помідори свіжі (м’ясисті) – 2 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло олію – 100 мл
Процес приготування:
Готувати лечо на зиму в магазині легко! Овочі помийте і обсушіть. Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, наріжте широкими скибочками.
На помідорах зробіть надрізи хрест на хрест. Покладіть овочі в окріп на 3-4 хвилини, потім залийте їх холодною водою. Після цих маніпуляцій легко зніміть шкірку з помідорів, починаючи від надрізів. Помідори наріжте часточками і подрібніть їх блендером або пропустіть через м’ясорубку.
Томатну масу перелийте в каструлю, додайте сіль, цукор, соняшникова олія, нарізаний болгарський перець, перемішайте і поставте на вогонь. Доведіть лечо до кипіння.
Після того, як лечо провариться 25-30 хвилин, додайте оцет, перемішайте і зніміть з вогню.
Підготуйте банки і кришки. Банки вимийте з використанням миючого засобу або соди, стерилізуйте їх над окропом. Кришки прокип’ятіть. Розкладіть гаряче лечо в сухі банки і загорніть їх кришками. Коли закачування повністю охолонуть, їх можна перемістити в прохолодне сухе місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Лечо Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Овочеві салати на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати без часнику на зиму