Лечо з баклажанами – відмінний привід згадати про теплі літні днинки, а також прийняти ударну дозу вітамінів, які збереглися в овочах – інгредієнтах лечо. Таке блюдо чудово впишеться як у святкові, так і в повсякденне меню. Не можна не відзначити, що лечо з баклажанів можна подавати не лише в якості доповнення до м’ясних страв, але і як повноцінну самостійну закуску.
Інгредієнти: на 1 л.
- Баклажан – 6 шт.
- Помідори свіжі – 9 шт.
- Болгарський перець солодкий – 6 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 5 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати лечо з баклажанів на зиму? Для початку гарненько промиваємо баклажани, потім нарізаємо їх великим кубиком, викладаємо в окрему миску. Посипаємо нарізані баклажани невеликою кількістю солі і залишаємо на двадцять хвилин. За цей час сік, який міститься в баклажанах, виділиться разом з гіркотою. Через двадцять хвилин злийте сік з баклажанів.
Наступний крок – помідори промийте, потім наріжте і невеликими скибочками. Відправляємо подрібнені помідори в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Потім додайте до помідорів сіль, цукор, оцет і рослинне масло.
Слідом до томатної маси відправляємо подрібнений болгарський перець.
Через кілька хвилин в загальну масу додаємо баклажани. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо овочі протягом сорока хвилин після того, як вони закиплять.
За кілька хвилин до готовності в загальну масу необхідно додати подрібнений часник.
Залишилося розкласти лечо в стерилізовані банки і закатати кришками. Приємного апетиту!
Баклажани на зиму Лечо з баклажанів на зиму Лечо з перцю і помідорів Лечо з помідорами на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Солодке лечо на зиму