У нашій родині дуже люблять баклажани. Тому, як тільки баклажани з’являються на прилавках овочевих наметів у великих кількостях і за низькою ціною, я намагаюся приготувати з них ароматну зимову закуску так, щоб цього делікатесу вистачило до наступного врожаю.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Баклажан – 5 кг
  • Кріп – 350 гр.
  • Часник – 300 гр.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Оцет столовий 9% – 250 мл
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 4 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування баклажанів на зиму з часником і зеленню? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування ароматної закуски з баклажанів. Ретельно вимийте стиглі і красиві баклажани.

Підготовлені баклажани наріжте кубиками середнього розміру. Посоліть і добре перемішайте. Залиште приблизно на 25-30 хвилин, щоб позбутися гіркоти. У каструлю налийте необхідну кількість холодної води, посоліть і влийте столовий оцет. Доведіть до кипіння, а потім за 2-3 хвилини відваріть баклажани в кілька підходів.

Відварені баклажани відкиньте на сито або друшляк, потім викладіть в глибоку ємність. Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і пропустіть через прес, потім відправте до баклажанів. Кріп ретельно промийте і струсіть зайву вологу. Дрібно нарубаєте гострим ножем і відправте до баклажанів. Влийте необхідну кількість рослинного масла.

Ретельно перемішайте закуску. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Готову закуску з баклажанів з часником і зеленню розкладіть по стерильним банкам.

Банки з закускою з баклажанів помістіть в каструлю, попередньо застеливши дно кухонним рушником. Банки накрийте стерильними кришками, налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки приблизно 15-25 хвилин в залежності від обсягу банок.

Акуратно вийміть гарячі банки з закускою і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з баклажанами догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Баклажани на зиму Баклажани як гриби на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму