Лечо – універсальне блюдо: це і салат, і закуска, і соус і гарнір до будь-якої страви. Лечо з баклажанів з томатною пастою відрізняється ніжною, цілісною структурою і неймовірним ароматом. Це соковите і смачне блюдо обов’язково стане родзинкою вашого сімейного або званого обіду.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 6 шт.
- Болгарський перець солодкий – 6 шт.
- Часник – 2 головки
- Томатна паста – 2,5 л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Масло рослинне – 250 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
- Сіль – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лечо з баклажанів з томатною пастою? Часник розділити на зубчики і очистити їх. Гострий червоний перець помити, видалити плодоніжку і насіння. Часник і гострий перець подрібнити в блендері.
Томатну пасту або подрібнені блендером помідори відправити в каструлю на вогонь. Варити близько 10 хвилин. Додати томатну масу часниково-перцеву суміш, все ретельно перемішати.
Болгарський перець помити, просушити на кухонному рушнику. Видалити плодоніжку і насіння. Нарізати перець невеликою соломкою.
Баклажан помити, просушити на кухонному рушнику. Баклажан очистити від шкірки. Нарізати його невеликими шматочками. Щоб прибрати гіркоту, можна замочити шматочки баклажана в трохи підсоленій воді на деякий час, потім воду злити.
В каструлю з томатною масою опустити перець і баклажани. Варити лечо, постійно помішуючи, півгодини. В кінці варіння додати в масу цукор, сіль, рослинне масло і оцет.
Коли сіль і цукор повністю розчиняться, розлити лечо з баклажанів по стерилізованим банкам. Закатати банки, укутати ковдрою і залишити остигати на добу.
Після лечо з баклажанів з томатною пастою можна переставити в підвал або льох для зберігання на зиму. Дуже смачне лечо готове до подачі на стіл!
Баклажани з часником на зиму Гостре лечо на зиму Лечо по-болгарськи Неймовірно смачні заготовки з лечо Салат з перцю і часнику на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму