В минулому році знайшла для себе цікавий рецепт лечо з баклажанів з цибулею і морквою. Зимова закуска виходить соковитою з насиченою і густий заливкою з помідорів. Лечо з баклажанів бездоганно підійде до страв з картоплі або макаронних виробів.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати лечо з баклажанів з цибулею і морквою, ретельно вимийте помідори і помістіть їх у заздалегідь підготовлений окріп на 1 хвилину, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку і видаліть плодоніжку. Очищені помідори подрібніть за допомогою блендера або пропустіть через м’ясорубку. Томатний сік вилийте в ємність з товстим дном, в якій будете готувати лечо, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Тим часом морква вимийте і очистіть її за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці і додайте томатну заливку. Знову доведіть до кипіння і зменшіть вогонь.

Поки варяться овочі, ретельно болгарський перець вимийте, обсушіть його і очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець наріжте соломкою або кубиками, а потім відправте варитися до решти інгредієнтів на 7-10 хвилин, періодично помішуючи.

Вимийте і стерилізуйте банки в духовці або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Ретельно вимийте баклажани. У баклажанів обріжте хвостики. Підготовлені баклажани наріжте середнім кубиком.

Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте дрібним кубиком. Ріпчасту цибулю і баклажани відправте до решти інгредієнтів, додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі. Періодично перемішуючи, готуйте лечо приблизно 15-20 хвилин. За 5 хвилин до готовності влийте оцтову есенцію і добре перемішайте. Гаряче лечо розкладіть по стерильним банкам.

Банки накрийте кришками і помістіть в каструлю, застеліть дно рушником. Каструлю з банками поставте на вогонь, доведіть до кипіння і стерилізують 15 хвилин. Акуратно вийміть гарячі банки і закрутіть стерильними кришками. Банки переверніть догори дном. Залиште до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім перемістіть їх у темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Баклажани з перцем на зиму Лечо з баклажаном і перцем Лечо з перцем, морквою і цибулею Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Солодке лечо на зиму