Лечо з огірків з томатним соком, закуска, яка володіє незвичайним смаком, поєднує в собі огіркову свіжість і легкість, а також солодкуватий смак томатного соку. Але, незважаючи на смакове пишність лечо, приготувати його зовсім не складно. До речі, для даної заготовки можливе використання як молодих, так і не зовсім молодих огірочків.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 5 кг
  • Томатний сік – 1 л
  • Томатна паста – 0.5 л.
  • Часник – 1 головка
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 150 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати лечо з огірків з томатним соком. Огірки необхідно перебрати, вимити, потім нарізати четвертинками.

Викладаємо огірки у велику ємність. Туди ж відправляємо цукор, сіль, оцет і рослинне масло, а також томатний сік. Все добре перемішуємо і залишаємо на п’ятнадцять хвилин. За цей час огірки повинні виділити сік. До речі, замість томатного соку можна використовувати томатну пасту.

Через п’ятнадцять хвилин каструлю з огірками відправляємо на середній вогонь. Після закипання варимо овочі протягом п’яти хвилин. Перед зняттям каструлі з плити овочі кидаємо кілька цілих зубчиків часнику.

В стерилізовані банки викладаємо овочеву масу, яку ми зварили і заливаємо її томатним соком, який необхідно попередньо закип’ятити.

Закочує банки кришками, закутуємо наші заготовки щільним ковдрою і перевертаємо догори дном до повного охолодження вмісту банок.

Приємного апетиту!

Лечо без стерилізації на зиму Лечо з огірками пальчики оближеш на зиму Лечо з томатним соком Лечо з часником на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салати без цибулі на зиму Солодке лечо на зиму