Ароматне лечо з кабачків можна подавати до м’яса або риби, а також використовувати в якості самостійної закуски. Страву можна заготовити на зиму і подавати до столу круглий рік.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 800 гр.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Оцтова есенція – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати лечо з кабачків пальчики оближеш, промиваємо помідори і нарізаємо на невеликі часточки.
Пропускаємо помідори через м’ясорубку. Перекладаємо овочеву суміш у каструлю.
Сюди ж додаємо подрібнені часник і гострий перець. Перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити на повільному вогні ще 20 хвилин.
Заздалегідь промиваємо банки і стерилізуємо їх зручним для вас способом.
Підготуємо інші інгредієнти. Кабачок ріжемо тонкими кружечками.
Болгарський перець позбавляємо від насіння і нарізаємо смужками.
З’єднуємо всі овочі, гаряче пюре з помідорів в одній каструлі. Додаємо рослинне масло і доводимо до кипіння.
Після закипання тушкуємо овочі 25-30 хвилин. Цукор, сіль і оцет додаємо за 5 хвилин до готовності і ретельно перемішуємо. Після чого знімаємо лечо з вогню.
Гарячу кабачкову закуску можна розливати по банках і закручувати кришками. Залишаємо остуджуватися при кімнатній температурі, після чого відправляємо на зберігання. Готово!
Гострі кабачки на зиму Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцю пальчики оближеш Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів з часником на зиму