Ароматне лечо з кабачків можна подавати до м’яса або риби, а також використовувати в якості самостійної закуски. Страву можна заготовити на зиму і подавати до столу круглий рік.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 800 гр.
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Часник – 1 головка
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Оцтова есенція – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати лечо з кабачків пальчики оближеш, промиваємо помідори і нарізаємо на невеликі часточки.

Пропускаємо помідори через м’ясорубку. Перекладаємо овочеву суміш у каструлю.

Сюди ж додаємо подрібнені часник і гострий перець. Перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити на повільному вогні ще 20 хвилин.

Заздалегідь промиваємо банки і стерилізуємо їх зручним для вас способом.

Підготуємо інші інгредієнти. Кабачок ріжемо тонкими кружечками.

Болгарський перець позбавляємо від насіння і нарізаємо смужками.

З’єднуємо всі овочі, гаряче пюре з помідорів в одній каструлі. Додаємо рослинне масло і доводимо до кипіння.

Після закипання тушкуємо овочі 25-30 хвилин. Цукор, сіль і оцет додаємо за 5 хвилин до готовності і ретельно перемішуємо. Після чого знімаємо лечо з вогню.

Гарячу кабачкову закуску можна розливати по банках і закручувати кришками. Залишаємо остуджуватися при кімнатній температурі, після чого відправляємо на зберігання. Готово!

Гострі кабачки на зиму Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцю пальчики оближеш Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів з часником на зиму