Ще одним відкриттям для мене став зимовий салат з рисом, яким можна швидко перекусити. Також заготівлю можна використовувати для приготування смачного легкого курячого супу. Я часто так роблю, заздалегідь відварюю курку, а потім додаю заготівлю, доводжу до кипіння і, ву а ля – супчик готовий!


Інгредієнти: на 4 л.

  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Рис білий – 200 гр.
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати салат з рисом на зиму без стерилізації легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для незвичайного і дуже смачного салату з рисом. Відміряйте необхідну кількість рису. Рис ретельно промийте кілька разів під проточною холодною водою.

В металевий посуд з товстим дном налити необхідну кількість рослинного масла, додайте цукровий пісок і поварену сіль. Я найчастіше використовую каструлю з товстим дном або таз, якщо потрібно приготувати велику порцію.

Ретельно вимийте помідори, обсушіть їх і наріжте на кілька частин, видаливши плодоніжку. Моркву ретельно промийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Підготовлені овочі пропустіть через м’ясорубку, подрібніть за допомогою блендера або кухонного комбайна.

Болгарський перець вимийте, обсушіть, очистіть від насіння і серцевини, а потім наріжте дрібними кубиками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте дрібним кубиком.

Підготовлені овочі і промитий рис викладіть в металевий посуд з товстим дном. Ретельно перемішайте. Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть салат з рисом приблизно годину, періодично помішуючи, щоб він не пригорів.

Вимийте і стерилізуйте банки в духовці або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Гарячий салат акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть. Переверніть банки з салатом догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште до повного охолодження приблизно на добу. Потім перемістіть його в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Салат з перцю і моркви на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салат з рисом на зиму Салати без стерилізації на зиму